Lotul 4 al Autostrazii Lugoj – Deva, parte integranta a Coridorului IV Pan European, a primit autorizatie de construire. In prezent, Lotul 4 este realizat in proportie de 48%, fiind efectuate o parte din lucrarile drum, de arta si de consolidare.

Valoarea totala a investitiei este de 419,4 milioane lei, din care 280,2 milioane lei reprezinta suma alocata lucrarilor mentionate in autorizatie. Odata cu deschiderea santierului de lucru, s-au creat premisele pentru aproximativ 500 de locuri de munca.

In martie, au fost deschisi circulatiei rutiere 15 kilometri din Lotul 2 al Autostrazii Lugoj – Deva, intre localitatile Traian Vuia si Margina.

Lotul 4 al Autostrazii Lugoj – Deva are o lungime de 22,653 km. Traseul sau traverseaza teritoriile administrative ale comunelor Gurasada, Ilia, Branisca si Soimus din judetul Hunedoara.

Lucrarile autorizate cuprind si lucrarile executate in anul 2015 fara autorizatie de construire care, prin aplicarea prevederilor OUG nr 7/2016, au fost expertizate si declarate conforme cu proiectul tehnic, si mentinute prin aprobarea Ordinului de ministru nr. 288/2.03.2017.

Autorizatia de construire include si realizarea unui nod rutier la Soimus, precum si a unui centru de intretinere. Acest tronson de autostrada se va conecta cu Lotul 3 al Autostrazii Lugoj – Deva, in zona Nodului rutier Ilia si cu Autostrada Deva – Orastie, in zona Nodului rutier Soimus.

Citeste si:
UPDATE Lotul 3 al Autostrazii A 1 Lugoj-Deva s-a deschis circulatiei
UPDATE Lotul 3 al Autostrazii...

Sursa foto: Olaf Schulz / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Cum ar trebui să dezinfectați mașina în această perioadă
Setari Cookie-uri