"Comercializarea autovehiculelor second-hand achizitionate din afara tarii si revandute in Romania se face doar de catre persoanele juridice, cu respectarea prevederilor prezentei legi. Persoanele fizice pot achizitiona o data la doi ani, un singur autovehicul second-hand pentru folosinta proprie", se arata in proiectul pentru modificarea Legii nr. 227/2015 a Codului fiscal.

Masura este buna pentru a limita comertul cu masini second-hand aduse de catre persoane fizice, insa prioritara ar trebui sa fie recuperarea TVA-ului de la firmele care aduc din Vest masini fara taxe.

In anul 2016, s-a constatat faptul ca exista persoane fizice neinregistrate fiscal, care au detinut in proprietate si au tranzactionat, fiecare, un numar ridicat de autoturisme (10-50 autoturisme).

Aproximativ 41% din volumul total de masini second-hand care vor intra anul acesta in Romania sunt marci ale concernului VW, dimensiunea avalansei de masini rulate, majoritatea rable, se va ridica la 637.000 de masini. Circa 60-70% dintre ele sunt masini peste zece ani. In primele 6 luni au intrat in tara 312.000 de masini, dintre care 207.000 au fost din grupul VW.

Jurgen, Auto Schunn:...
Citeste si: Jurgen, Auto Schunn: SUV-urile se vand foarte bine in online

Sursa foto: Krivosheev Vitaly / Shutterstock