Virgil Boboc, directorul RAT Craiova, a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca 40 de autobuze pentru transportul in comun vor fi achizitionate prin intermediul firmei de automobile MAN, iar masinile urmeaza sa fie livrate la Craiova, pana cel tarziu 1 martie 2007.

„Sincer, in urma licitatiei, ma asteptam sa iasa castigatoare o firma cu un pret mai mic. Am avut doua categorii de oferte: autobuze mai ieftine si cele de firma. Analizand caietul de sarcini, MAN a indeplinit conditiile si a castigat“, a declarat viceprimarul Craiovei, Sorin Iordache citat de NewsIn.

Pretul unui autobuz marca MAN, cu 100 de locuri, este de 160.000 de euro, iar celelalte oferte au avut valori cuprinse intre 120.000 si 180.000 de euro. Contractul cu firma MAN prevede ca autobuzele pot fi livrate la Craiova in termen de trei luni de zile. Cele 40 de autobuze vor fi puse in circulatie pe trasele centrale, toate pornind din cartierul Craiovita Noua.

„Autobuzele noi vor fi mult mai eficiente. Vom retrage 40 de harburi sau chiar mai multe de pe traseele orasului. Consider ca cinci autobuze noi fac cat zece autobuze vechi“, a precizat Iordache. Licitatia de achizitie a masinilor, in valoare de peste 5 milioane de euro, sustinuta de Regia Autonoma de Transport prin intermediul Bursei Nationale de Marfuri, a fost amanata de trei ori din caza dosarelor incomplete depuse de cele sapte firme participante.

Totodata, viceprimarul Sorin Iordache a anuntat ca Primaria Craiova intentioneaza sa semneze un contract de achizitionare a cinci tramvaie second-hand, din Olanda. Desi acestea au o vechime de peste 25 de ani, edilul considera ca sunt „foarte bune“ si ar face fata transortului in comun din Craiova. Pretul unui tramvai olandez nou este de aproximativ 2 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Orban: Dam ordin pentru inceperea drumului expres Craiova-Pitesti