Noul Koenigsegg Jesko a fost lansat la Geneva: motor V8 de 5.0 litri cu pana la 1.600 CP

Jesko este numele noului hypercar pregatit de Koenigsegg. Modelul este echipat cu un motor V8 biturbo de 5.0 litri care produce pana la 1.600 CP, cu un sistem aerodinamic activ si cu directie integrala. Hypercar-ul va fi produs in 125 de unitati.

Koenigsegg a prezentat noul hypercar Jesko in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Modelul este inlocuitorul lui Agera RS si poarta numele lui Jesko von Koenigsegg, tatal fondatorului companiei Koenigsegg.

Noul Koenigsegg Jesko are o structura modificata fata de vechiul Agera RS si mizeaza pe o varianta imbunatatita a motorului V8 biturbo de 5.0 litri. Unitatea pregatita de Koenigsegg produce 1.280 de cai putere atunci cand este alimentata cu benzina de la pompa, insa puterea totala a motorului ajunge pana la 1.600 CP in cazul in care este folosit carburant de tip E85. Indiferent de tipul de combustibil utilizat, cuplul motor este de 1.500 Nm la 5.100 rpm. Mai mult decat atat, reprezentantii companiei spun ca 1.000 Nm sunt disponibili incepand de la 2.700 rpm. Turatia maxima a motorului V8 este de 8.500 rpm.

Citeste continuarea pe Automarket.ro

Citeste si:
Salonul Auto de la Geneva a fost anulat. 15 cazuri de coronavirus...
Salonul Auto de la Geneva a...
Sursa foto: Automarket

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri