Opt firme, dintre care doua din industria auto, au primit ajutoare acordate in baza schemei de ajutor de stat nr. 807/2014, pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie.

Proiectele aprobate vor crea 882 noi locuri de munca, au o valoare totala de 379,1 milioane de lei, ajutorul aprobat pentru finantarea acestora fiind in valoare de 151,1 milioane de lei, scrie Transport Times.

Aceste proiecte vor contribui cu 175,4 milioane de lei la dezvoltarea regionala, prin taxele si impozitele suplimentare platite, a anuntat Ministerul Finantelor.

Companiile care au primit ajutoare investitionale:

  • Coskunoz Ma - fabricarea de piese si accesorii pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule;
  • Mennekes Electric - fabricarea de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule;
  • Maspex Romania (doua acorduri de finantare) - productia de bauturi racoritoare nealcoolice, productia de ape minerale si alte ape imbuteliate;
  • Heraeus Romania - fabricare de subansambluri electronice (module);
  • Electroprecizia Electrical Motors - fabricare de motoare, generatoare si transformatoare electrice;
  • Cia Aboliv - produse din carne;
  • Nymphaea Resorts - hoteluri si alte facilitati de cazare similare;
  • Rossini Sleeve Technologies - fabricarea placilor, foliilor, tuburilor si profilelor din material plastic.

Coskunoz MA va primi o finantare de la stat de 39,2 milioane de lei pentru proiectul de investitii care vizeaza infiintarea unui nou amplasament de productie pentru fabricarea de parti pentru structura principala a autovehiculului, respectiv subansamblu sasiu, pentru industria auto de la nivel national si international.

Mennekes Electric va beneficia de 17,6 milioane de lei pentru o investitie de tip greenfield pentru producerea de cabluri de incarcare pentru masinile electrice.

© Wisconsinart | Dreamstime.com - Industrial Manufacturing Factory Work Place

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri