Uber a dezvaluit noul concept de taxi aerian si a anuntat un nou oras pilot Uber Air, alaturi de parteneriate care vor ajuta la lansarea primei retele de aviatie urbana.

Odata cu selectarea orasului Melbourne (Australia) ca primul oras pilot Uber Air in afara SUA, compania isi consolideaza obiectivul de a incepe testele de zbor din 2020, urmand ca activitatea comerciala in acest sector sa debuteze din 2023.

„Al treilea summit anual Uber Elevate a decolat din nou, pentru a arata progresele facute astfel incat Uber Air sa faca parte din realitatea cotidiana din 2023. Rezervarea unui zbor prin simpla apasare a unui buton e mult mai aproape decat credem, inclusiv aparitia de noi heliporturi, noi modele de cabine de taxi aerian, noi modele de avioane si multe altele. Elevate este viziunea Uber de a muta ridesharing-ul in aer, cu taxiuri aeriene electrice care protejeaza mediul si, in acelasi timp, sunt silentioase si sigure,” a declarat Eric Allison, seful Uber Elevate.

Uber nu va fabrica vehiculele, dar va lucra cu lideri din industrie pentru a realiza aeronave care sa decoleze si sa aterizeze 100% vertical (prin tehnologia eVTOL) si care vor folosi platforma Uber Air.

Melbourne se va alatura oraselor Dallas si Los Angeles ca orase pilot, cu teste de zbor programate pentru anul 2020 si planuri pentru operatiuni comerciale din 2023.

Noile concepte de heliporturi care vor fi construite incepand din 2023: Conceptele acestui an propun heliporturi conectate din punct de vedere al mobilitatii pentru lansarea serviciilor comerciale in Dallas, Los Angeles si Melbourne in 2023. Cele 16 tipuri de design propuse de 8 companii prestigioase de arhitectura includ structuri de parcari modernizate si constructii noi care sa indeplineasca conditiile tehnice ale unui astfel de aeroport.

Uber isi propune sa inceapa testele de zbor din 2020 si sa faca ridesharing-ul aerian disponibil consumatorilor din 2023, incepand cu orasele Dallas – Fort Worth si Los Angeles. Uber a incheiat parteneriate cu cateva dintre cele mai experimentate companii producatoare de aeronave ca: Aurora Flight Services (o subsidiara Boeing), Pipistrel Aircraft, Embraer, Bell si Karem Aircraft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri