Piata camerelor video auto va ramane la un nivel de 60.000 de unitati vandute anual, desi Romania este pe primul loc in Europa la accidente rutiere soldate cu victime.

Desi in ultimii ani, conform statisticilor Comisiei Europene, Romania este situata constant in topul tarilor europene cu cele mai multe accidente auto soldate cu victime, camerele video auto care permit inregistrarea traficului inca nu sunt printre preferintele soferilor romani, in ciuda faptului ca ar putea sa ajute in special la probarea nevinovatiei in cazul unui incident rutier.

Conform Falcon Electronics, principalul importator si distribuitor de produse electronice pentru autoturisme din Romania, in 2019 se vor vinde in jur de 60.000 de camere video auto, cu circa 20% mai mult decat in 2018. Cifrele sunt totusi mici daca ne raportam la parcul total auto existent in Romania care este, conform www.drpciv.ro de peste 8 milioane de autovehicule, dintre acestea 6 milioane fiind autoturisme.

“In Romania avem o problema reala si foarte ingrijoratoare in privinta accidentelor auto, fie ele soldate cu victime sau incadrate la accidente usoare. Introducerea unor schimbari legislative care sa permita, in primul rand, recunoasterea filmarilor efectuate cu camerele video auto ca probe, ar fi un mare pas inainte. In opinia noastra, cresterea numarului de camere video auto prezente in trafic va responsabiliza mai mult soferii in respectarea regulilor de circulatie, ceea ce va conduce la diminuarea numarului de accidente”, explica Marius Pascu, Brand Manager la Falcon Electronics.

De altfel, compania a demarat deja discutii cu companiile mari de asigurari care activeaza in Romania, pentru a analiza impactul pe care utilizarea la scara larga a acestor camere l-ar avea inclusiv asupra evaluarii si clarificarii dosarelor de dauna care ajung la acestia.

Totodata, prin intermediul parteneriatului incheiat cu Nextbase, companie ce detine, conform GFK, peste 80% din piata de profil in Marea Britanie si este prezenta in 13 tari din Europa, Falcon Electronics a introdus pe piata din Romania unele dintre cele mai performante modele ale producatorului britanic.

“Cu siguranta, rata accidentelor grave, dar si a celor usoare, s-ar putea ameliora daca si in Romania s-ar adopta cutumele din alte tari mai dezvoltate. Spre exemplu, in Marea Britanie sunt in uz peste 11 milioane de camere video auto si peste 40 de companii de asigurari accepta ca probe inregistrarile realizate cu acestea. Mai mult, unele firme de asigurari ofera polite pentru asigurarea autovehiculelor la pachet cu o camera video auto sau ofera o reducere de pana la 20% la polite pentru cei care utilizeaza astfel de dispozitive de inregistrare a traficului. Speram ca, in curand, si in Romania sa existe astfel de practici. In acest sens, ca partener Nextbase, intentionam sa purtam discutii cu firmele de asigurari, cat si cu autoritatile responsabile si speram intr-o evolutie pozitiva si rapida a acestora”, adauga Marius Pascu.

Noile camere video auto Nextbase, lansate recent pe piata din Romania ofera protectie personala sporita utilizatorilor. Mai mult, produsele sunt recunoscute pentru calitatea inregistrarilor realizate. Gama este una complexa, oferind modele care incorporeaza ultimele tehnologii, precum rezolutie 4K Ultra HD, senzor de imagine de ultima generatie de la Sony, unghi de vizibilitate larg de pana la 150°, dar si filtru de polarizare, pentru eliminarea reflexiilor din parbriz. De asemenea, in gama regasim si modelul dual, care permite inregistrarea traficului atat din fata masinii, cat si din spatele acesteia.

Pentru mai multa siguranta si protectie, camerele video auto DVR pot fi utilizate atat in traficul de zi, cat si in cel de noapte, atunci cand masina se afla in miscare, dar si cand este parcata.

Nextbase, liderul pietei de camere video auto din Marea Britanie, cu peste 80% cota de piata, este acum prezent si pe piata din Romania, produsele sale fiind distribuite exclusiv de catre Falcon Electronics.

Falcon Electronics este liderul pietei romanesti in domeniul echipamentelor electronice pentru autovehicule. Cu 25 de ani de experienta in importul si distributia de electronice auto, Falcon Electronics comercializeaza produse performante apartinand unor branduri de renume mondial. Este importator oficial in Romania pentru sisteme de securitate Viper, senzori de parcare Directed, echipamente multimedia si audio de la Sony si JVC, statii walkie-talkie si CB radio Cobra, detectoare de radar Escort, Whistler si Cobra, carkit-uri Parrot si Bury, drone DJI si Parrot, camere auto DVR Nextbase, dispozitive de navigatie Navon, sisteme de sonorizare Kicker.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri