Aplicatia de taxi si ridesharing FREE NOW estimeaza peste 250.000 de comenzi in noaptea dintre ani, in crestere cu 40% a numarului de curse comandate prin aplicatie de Revelion comparativ cu perioada similara a anului 2018, potrivit unui comunicat de presa emis luni.

FREE NOW, parte a celei mai mari platforme europene de mobilitate urbana detinuta de Daimler si BMW, integreaza atat taxi, cat si ridesharing,

Aplicatia nu are tarif dinamic, indiferent de perioada anului sau de momentul zilei, de vreme, de conditiile de trafic sau de cererea si oferta de masini. De asemenea, pasagerii beneficiaza in continuare de curse gratuite folosind codul prima.cursa si au 50% reducere pentru comenzile platite cu cardul.

“FREE NOW ramane cea mai buna optiune pentru pasageri si soferi si de Revelion. Istoric vorbind, in noaptea dintre ani preturile practicate de aplicatiile de mobilitate cresc considerabil, insa noi continuam sa avem un pret corect, indiferent de perioada anului. Astfel, pe alte platforme costul unei curse poate ajunge, in intervalele orare cele mai active, indiferent de traseu, chiar si de pana la opt ori mai mare fata de nivelul normal. Cu FREE NOW, pasagerii nostri vor putea calatori si de Revelion fara tarif dinamic. In plus, pasagerii beneficiaza de 50% discount pentru toate cursele achitate cu cardul, iar in acelasi timp, soferii FREE NOW vor primi cele mari bonusuri din an, fiind motivati suplimentar pentru a ramane activi in aceasta perioada”, explica Andrei Frunza, CEO Clever / FREE NOW.

In 2019, peste un milion de romani au calatorit cu Clever si FREE NOW. In total, 2019 va fi incheiat cu peste 30 de milioane de curse, cu 50% mai multe decat anul anterior, iar pentru 2020 FREE NOW estimeaza o crestere cel putin similara.

Aplicatia FREE NOW este disponibila din decembrie in Bucuresti si in alte 100 de orase din noua tari europene in care grupul opereaza - Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria si Suedia. Din 2020, noua aplicatie va fi lansata si in alte orase din Romania unde Clever are deja prezenta.

FREE NOW face parte din grupul NOW rezultat din fuziunea serviciilor de mobilitate urbana ale BMW si Daimler. Celelalte verticale de business ale grupului, pe plan international, sunt SHARE NOW - serviciu de inchiriere masini direct de pe strada, care permite clientilor sa inchirieze si sa plateasca pentru vehicule cu ajutorul smartphone-ului, oriunde si oricand, PARK NOW - serviciu de parcare digitala prin care utilizatorii pot gasi cele mai bune solutii pentru parcare, pot rezerva un loc si pot gestiona timpul de parcare, avand inclusiv posibilitatea sa plateasca electronic pentru locul de parcare ocupat, CHARGE NOW - serviciu destinat soferilor de masini electrice care ofera localizare simpla si rapida a punctelor de incarcare electrica si plata prin aplicatie si REACH NOW - aplicatie multimodala pentru servicii de transport.

FREE NOW a fost fondata sub numele de mytaxi, in iunie 2009, o aplicatie de taxi. In iulie 2019, aplicatia mytaxi a devenit FREE NOW, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate, cu 14 milioane de pasageri si peste 100.000 de soferi. Din februarie 2019, FREE NOW face parte din joint venture-ul dintre BMW si Daimler, si are astazi o echipa de peste 700 de angajati care lucreaza in 26 de birouri internationale, furnizand servicii in peste 100 de orase europene.

Clever a fost fondata in 2010 si este prima aplicatie de e-hailling din Romania care permite plata curselor atat cash, cat si direct din aplicatie, prin card bancar. Clever are peste 1,5 milioane de pasageri si peste 30.000 de soferi inregistrati. Compania are peste 70 de angajati si este prezenta in 20 de orase din tara. In luna iunie 2017, Clever a intrat in grupul FREE NOW (anterior mytaxi), companie rezultata din joint venture-ul dintre Daimler and BMW.

Sursa foto: Bogdan Todoran | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri