Ruşii care trăiesc în Occident trebuie să fie monitorizaţi atent în calitate de cetăţeni ai unei ţări ce duce un război de agresiune, a susţinut preşedintele ceh Petr Pavel, potrivit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

''Cred că, aşa cum este cazul într-o serie de conflicte mondiale din trecut, atunci când există un război în desfăşurare, măsurile de securitate legate de cetăţenii ruşi ar trebui să fie mai stricte decât în vremuri normale. Aşadar, toţi ruşii care trăiesc în ţări occidentale ar trebui să fie monitorizaţi mult mai mult decât în trecut'', a spus Pavel într-un interviu difuzat de Radio Free europe/Radio Liberty.

Petr Pavel, care a fost şef al Statului Major al armatei cehe până în 2015, iar ulterior a condus Comitetul militar al NATO, a dat ca exemplu tratamentul cetăţenilor japonezi din partea SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

]În 1942, preşedintele de atunci al Statelor Unite, Franklin D. Roosevelt, a semnat ordinul executiv 9066 ce autoriza întemniţarea americanilor de origine japoneză, după atacul militar lansat de Japonia asupra Pearl Harbor la 7 decembrie 1941. Aproximativ 120.000 de persoane au fost plasate în 10 lagăre de teamă că americanii japonezi erau simpatizanţi ai Japoniei inamice.

În acelaşi interviu, şeful statului ceh a cerut ca Ucraina să fie acceptată rapid atât în Uniunea Europeană, cât şi în NATO de îndată ce războiul se va fi încheiat. El şi-a exprimat speranţa că la Summitul NATO de la Vilnius din 11-12 iulie va fi transmis un mesaj ''puternic'' privind sprijinul pe termen lung pentru Kiev.

Petr Pavel a preluat funcţia de preşedinte al Republicii Cehe în luna martie a acestui an.

Sursa foto: Shutterstock / Georgiphoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri