Preşedintele croat Zoran Milanovic a declarat marţi că ţara sa nu va comite "actul de nebunie" de a trimite soldaţi în Ucraina, la o zi după declaraţia preşedintelui francez Emmanuel Macron care a menţionat posibilitatea unui astfel de scenariu, relatează AFP, conform Agerpres.

Şeful statului croat, ale cărui puteri sunt limitate, dar care este comandantul şef al armatei, a dat asigurări că "niciun soldat croat nu va intra în război în Ucraina", atât timp cât va fi preşedinte.

Croaţia este membră NATO şi a Uniunii Europene. "Singura soluţie pentru războiul din Ucraina este să se ajungă la un acord de pace care să prevină noi victime şi să salveze mii de vieţi", a declarat Milanovic, potrivit unui comunicat.

Potrivit lui, desfăşurarea de trupe croate în Ucraina ar fi un "act de nebunie".

NATO nu are planuri de a trimite trupe în Ucraina pentru a lupta în războiul cu Rusia, au declarat marţi agenţiei EFE oficiali ai Alianţei, idee care nu a fost discutată nici în cadrul UE, potrivit unui purtător de cuvânt comunitar, după ce preşedintele francez Emmanuel Macron nu a exclus această posibilitate.

La finalul unei conferinţe internaţionale de susţinere a Ucrainei la care au participat luni la Paris circa 20 de şefi de stat şi de guvern, preşedintele Macron nu a exclus posibilitatea ca unele state europene să trimită trupe în Ucraina, întrucât, a explicat el în timp ce trupele ruse înaintează în estul Ucrainei, "trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câştige acest război". O declaraţie asemănătoare a dat marţi şi premierul francez Gabriel Attal.

Sursa foto: DeymosHR / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri