Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri că Statele Unite vor impune peste 500 de sancţiuni noi împotriva Rusiei, transmit agenţiile internaţionale de presă.

În acelaşi timp, Washingtonul va aplica noi restricţii de export pentru aproape 100 de entităţi care sprijină Rusia şi va reduce în continuare veniturile Rusiei din domeniul energiei, conform Agerpres.ro.

Biden a explicat că măsurile urmăresc să penalizeze Rusia pentru războiul declanşat în urmă cu doi ani împotriva Ucrainei şi pentru moartea opozantului Aleksei Navalnîi, pe care l-a caracterizat ca "un activist anti-corupţie curajos şi cel mai înverşunat lider al opoziţiei faţă de Putin".

Sancţiunile "vor garanta că (preşedintele rus Vladimir) Putin plăteşte un preţ şi mai ridicat pentru agresiunea sa în străinătate şi pentru represiunea din ţară", a spus liderul de la Casa Albă.

Ţintele pachetului anunţat vineri sunt persoane legate de încarcerarea lui Navalnîi sau de sectorul financiar rus, de baza industrială de apărare a Rusiei, de reţelele de achiziţii şi de cei care ocolesc sancţiunile pe mai multe continente, a arătat Biden.

După 24 februarie 2022, când forţele ruse au invadat Ucraina, Statele Unite şi aliaţii lor au aplicat sancţiuni pentru mii de persoane fizice şi juridice.

"La doi ani de când a început acest război, poporul ucrainean continuă să lupte cu un curaj teribil. Însă i se termină muniţiile. Ucraina are nevoie de mai multe livrări din Statele Unite pentru a rezista atacurilor neîntrerupte ale Rusiei, susţinute de arme şi muniţii din Iran şi Coreea de Nord", a mai afirmat preşedintele american, adăugând: "De aceea, Camera Reprezentanţilor trebuie să adopte legea bipartizană de suplimentare a securităţii naţionale, înainte de a fi prea târziu".

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri