Automobile Bavaria, importatorul oficial al vehiculelor comerciale MAN in Romania, a deschis un nou sediu de service pentru produsele marcii, in localitatea Oradea, rezultat al unei investitii de 800.000 de euro, a anuntat un comunicat al Automobile Bavaria. Investitia a fost realizata de societatea GIG Impex, care activeaza in domeniul transportului intern si international de persoane.

Noul MAN Service Oradea efectueaza o gama extrem de larga de reparatii pentru autocamioane si autocare, care includ motoarele si echipamentele electronice de gestiune ale acestora, cutii de viteza, ambreiaje si sasiu, sisteme de directie, suspensii si instalatii electrice, sisteme de franare, de clima sau incalzire. De asemenea, in service se pot monta si verifica radiocasetofoane, trape, sisteme GPS, tahografe si limitatoare de viteza, echipamente Fill & Go.

Service-ul din Oradea respecta toate standardele europene. Pentru pregatirea personalului am infiintat o academie speciala la Bucuresti, acolo fiind pregatiti si specialistii din Oradea. Alegerea Oradei nu este intamplatoare, orasul fiind un punct strategic pentru societatea germana MAN, datorita situarii geografice si gradului ridicat de interes din partea companiilor multinationale, a declarat directorul general MAN Romania, Dieter Grube..

Societatea GIG Impex Oradea s-a infiintat in anul 1991, avand ca obiect de activitate transportul intern si international de persoane, precum si inchirierea de microbuze si autocare. Din anul 2000, compania a ales MAN ca marca unica pentru parcul de autovehicule al firmei. Odata cu dezvoltarea firmei, societatea si-a largit domeniul de activitate, deschizand in 2005 un centru service si verificari ITP pentru autocamioane si autocare, care acum s-a transformat in MAN Service Oradea.

Grupul MAN vehicule comerciale, cu sediul in Mnchen, reprezinta cea mai mare companie a grupului MAN si unul dintre liderii mondiali in domeniul furnizarii de autovehicule si solutii de transport. in anul fiscal 2005, compania a realizat o cifra de afaceri de 7,4 miliarde euro, prin cei aproximativ 33.400 de angajati si peste 68.200 de autocamioane vandute, respectiv prin cele 6.000 de autobuze, autocare si sasiuri. Rezultatul operational a crescut cu 147 milioane euro fata de anul precedent, 2004, pana la valoarea de 469 milioane euro.

In Romania, grupul MAN este reprezentat de Automobile Bavaria, importator oficial al marcilor MAN si NEOPLAN, cu un portofoliu complet de vehicule comerciale, de la autosasiuri, basculante, betoniere, pana la autobuze si autocare, marcile MAN si NEOPLAN. Reteaua de distributie MAN cuprinde majoritatea oraselor mari din Romania: Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Oradea, Iasi , Timisoara si Piatra Neamt.

Automobile Bavaria, importator al marcilor BMW, Rolls Royce si Mini, asteapta ca vanzarile sale din 2007 sa se apropie de 2.000 de unitati, in crestere cu 10-15% fata de cele 1.700 de unitati prognozate pentru anul 2006, declara, in decembrie 2006, pentru NewsIn, directorul de vanzari al companiei. in primele anului 2006, compania a vandut 1.306 masini, dintre care aproximativ jumatate reprezinta automobilele de teren BMW X3 si X5, iar in toamna anului trecut, Automobile Bavaria a deschis, in cartierul bucurestean Baneasa, cel mai mare centru al sau din tara, complex cu showroom, service si depozite de piese de schimb, pentru care a investit peste 10 milioane euro.

Principalul domeniu de activitate al Automobile Bavaria este comertul cu autovehicule, compania desafasurand si toate activitatile conexe domeniului: intretinere si reparatii, vanzari de piese auto si moto, intermedieri, inchirieri masini (Bavaria Rent), leasing (Bavaria Leasing) si buy-back. Compania are 13 dealeri autorizati in Romania, iar numarul angajatilor este de 456.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri