Grupul Renault va exporta anul acesta in Franta si Spania aproximativ 5.000 de masini Dacia Logan produse in uzina SOMACA din Casablanca, Maroc, au declarat reprezentantii Renault.
Incepand cu luna mai, grupul Renault va exporta lunar catre Franta si Spania 800 de masini Logan produse de filiala sa marocana, SOMACA, iar pana la finalul acestui an exporturile vor totaliza 5.000 de unitati.

Luc Alexandre Menard, director de comunicare la Renault si presedinte al Dacia, a declarat ca anuntul are o mare valoare simbolica pentru uzina marocana SOMACA, deoarece este prima data cand exporta in cei 45 de ani ai existentei sale, informeaza NewsIn.

Renault a preluat SOMACA in 2003 si produce modelul Kangoo in versiuni cu cinci si sapte locuri, iar din 2005 a intrat in productie si modelul Dacia Logan, din care uzina a asamblat anul trecut 13.100 de unitati. Renault a investit intre 2003 si 2006 peste 31 milioane euro la Casablanca, iar uzina este dimensionata sa produca anual 30.000 de masini Logan, mai scrie Le Monde.

Uzina marocana va mai angaja si va forma inca 200 de persoane pentru proiectul de export catre pietele europene. Pana la inceperea exporturilor din Maroc, masinile Dacia vandute in Franta si Spania sunt produse in Romania. Chiar si dupa inceperea exporturilor din Africa, majoritatea masinilor Dacia din Occident vor proveni tot de la Pitesti.

Din cele 13.000 de masini Dacia Logan vandute anul trecut in Maroc, trei sferturi au fost pe motorina. Pentru a asigura un nivel cat mai bun de profitabilitate, o parte dintre componente sunt produse local. La finele anului trecut procentul acestora era de 30% din total. Procentul va creste pana la 40 - 50% in 2009.

Marocul este, alaturi de Algeria, una dintre cele mai bune piete externe pentru Dacia, care a reusit sa-si gaseasca anul trecut peste 20.000 de clienti in cele doua tari din nordul Africii. Franta si Spania, cele doua piete de destinatie pentru exporturile din Maroc, au absorbit anul trecut 25.000 de masini Logan, dintre care trei sferturi s-au indreptat catre Franta, iar restul catre Spania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri