Luna aceasta, au fost deschise traficului, la București, 10 noi stații de metrou care arată deosebit. Le puteți vizita pe Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Eroilor.

Toledo Station, Napoli, Italia

Toledo Station, Napoli, Italia

Turiștii vor fi rapid de acord că Napoli are cele mai frumoase stații de metrou din țară. Mulțumită „Stațiilor de artă” ale Metro Napoli, vizitatorii se pot uita la lucrările la scară largă realizate de designeri și artiști de top precum Anish Kappor și Karim Rashid. Cea mai faimoasă stație este stația de metrou Toledo, cu arta tematică a apei și luminii, realizată de Oscar Tusquet Blanca.

Foto: Giannis Papanikos / Shutterstock

Stația Komsomolskaya, Moscova, Rusia

Stația Komsomolskaya, Moscova, Rusia

Stațiile de metrou din Moscova sunt unele dintre cele mai bune locuri pentru explorarea artei tradiționale rusești. Multe stații impresionează vizitatorii cu coloane arcuite și picturi murale și picturi romantice. Stația Komsomolskaya, de inspirație neoclasică, din districtul Krasnoselsky, a fost proiectată de Dmitry Chechulin.

Foto: Popova Valeriya / Shutterstock

Stația Heidelberger Platz, Berlin, Germania

Stația Heidelberger Platz, Berlin, Germania

Stația Heidelberger Platz a fost proiectată de arhitectul german Wilhelm Leitgebel și este una dintre cele mai luminoase stații din rețeaua de metrou. Stația uimește trecătorii printr-un tavan înalt boltit.

Foto: Jo Chambers / Shutterstock

Olaias Metro Station, Lisabona, Portugalia

Olaias Metro Station, Lisabona, Portugalia

Colorată și ciudată, stația de metrou Olaias din Lisabona este renumită în Europa ca fiind una dintre cele mai bune stații de metrou ale continentului. Proiectată de arhitectul Tomas Taveira, stația are un acoperiș de formă geometrică, țiglă în diferite culori, coloane impresionante și mozaicuri complicate.

Foto: Alessandro Cristiano / Shutterstock

Avtovo Station, St. Petersburg, Rusia

Avtovo Station, St. Petersburg, Rusia

Generoase și opulente, stațiile de metrou din Sankt Petersburg sunt una dintre cele mai bune atracții ale orașului, datorită designului elaborat și arhitecturii impresionante. Stația Avtovo este superbă cu coloane elaborate, candelabre de tavan și artă din epoca sovietică.

Foto: Pavel L Photo and Video / Shutterstock

Comte de Flandre Station, Bruxelles, Belgia

Comte de Flandre Station, Bruxelles, Belgia

Luați niște ciocolată belgiană faimoasă și petreceți după-amiaza explorând metrourile din Belgia, remarcabile pentru arta și designul antrenant. Nu ratați instalația artistică a lui Paul Van Hoeydonck de figuri care zboară peste șinele de metrou din gara Comte de Flandre.

Foto: Kiev.Victor / Shutterstock

Metro, Bilbao, Spain

Metro, Bilbao, Spain

Acasă la Muzeul Guggenheim al lui Frank Gehry din Spania, sistemul de metrou local din Bilbao este opera celebrului designer Norman Foster. Stațiile sunt spațioase, simple și bine iluminate, dar „tunelul” prin care trece trenul este plăcut din punct de vedere estetic, precum și intrările.

Foto: Ramon Espelt Photography / Shutterstock

Westfriedhof Station, Munchen, Germania

Westfriedhof Station, Munchen, Germania

Orașul palpitant Munchen a dezvăluit o uimitoare stație de metrou la începutul secolului. Stația Westfriedhof, mulțumită designerului Ingo Mauer, este veselă, cu tone de lumină galbenă și albastră și 11 corpuri de iluminat concave din aluminiu, care dau formă și adâncime.

Foto: Martyn Jandula / Shutterstock

Dome of Light, Kaohsiung City, Taiwan

Dome of Light, Kaohsiung City, Taiwan

Creat de renumitul artist Narcissus Quagliata, Domul Luminii de la stația Kaohsiung din Taiwan este cea mai mare instalație de artă publică din lume realizată din bucăți individuale de sticlă colorată. Este un spectacol grozav și plin de culoare care ține vizitatorii încântați.

Foto: chanchai duangdoosan / Shutterstock

Universidad de Chile Metro Station, Santiago, Chile

Universidad de Chile Metro Station, Santiago, Chile

La stația de metrou Universidad de Chile din Santiago avem pictura murală Mario Toral Memoria Visual de una Nacion, cronică triumfurilor și tragediilor istoriei, politicii și religiei chiliene.

Foto: Gustavo Estacio Henao / Shutterstock