Chrysler a anuntat ca a luat aceasta decizie dupa ce a primit zeci de plangeri care sustin ca masini de tip Durango sau Liberty au luat foc. Retragerea a aproape 490.000 de vehicule de catre Chrysler a fost a doua astfel de actiune a companiei, din ultimele doua saptamani, informeaza NewsIn, citand Reuters. Producatorul auto american a rechemat in service aproape 51.000 de masini la sfarsitul lunii februarie, pentru a reprograma unele optiuni impotriva blocarii franelor ale computerului de bord.

Autoritatile americane pentru siguranta traficului au deschis, anul trecut, anchete referitoare la siguranta pentru problemele inregistrate cu ambele modele. Soferii masinilor Jeep Liberty au raportat, in doua cazuri, rani minore pe care le-au suportat din cauza unei probleme cu sistemul de aer conditionat al vehiculului, a declarat o purtatoare de cuvant a Chrysler.Potrivit companiei, nu s-au inregistrat rani in cazul incendiilor pentru Durango si nu au fost anuntate accidente ca rezultat al defectiunilor acestui model.

Chrysler, filiala neprofitabila a consortiului DaimlerChrysler AG, a anuntat ca recheama peste 328.000 de unitati ale modelului slab vandut SUV Durango, din cauza riscului de supraincalzire a unui circuit integrat. Retragerea masinilor afecteaza modelele SUV produse in 2004 si 2006.

Chrysler, care ar putea sa fie vanduta de catre compania-mama din Germania, a mai anuntat ca va rechema in service pana la 149.605 masini Jeep Liberty, din cauza riscului de incendiu. Reprezentantii Chrysler au declatat ca, in unele cazuri, motorul ar putea ceda, mai ales pe o vreme foarte calda.