Sute de camioane aşteaptă în coloane la frontieră să intre în Ungaria, unde se fac controale amănunţite asupra automarfarelor din cauza numeroşilor migranţi prinşi, în ultima perioadă, în tentativă de trecere ilegală a graniţei.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere de pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II se aşteaptă cel mai mult pentru intrarea camioanelor în Ungaria. Aici sunt deschise cinci artere de control pentru ieşirea din ţară, destinate traficului greu, iar timpul de aşteptare pentru formalităţi este de cel puţin 90 de minute, scrie Agerpres.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borş, unde sunt deschise trei artere de control pe sensul de ieşire din ţară, se aşteaptă 60 de minute, iar la Petea, unde este deschisă o arteră, se aşteaptă tot 60 de minute.

Timpi mai mici de aşteptare sunt în PTF Nădlac I (40 de minute), Vărşand (30 de minute) şi Borş II (30 de minute), iar traficul se desfăşoară normal la Turnu, Salonta şi Valea lui Mihai.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, creşterea timpilor de aşteptare este cauzată de numărul mare de camioane sosite la frontieră şi de controalele amănunţite care au loc la intrarea în Ungaria, pentru depistarea migranţilor, în ultima perioadă fiind prinşi mulţi străini ascunşi în remorci pentru a trece ilegal graniţa spre Spaţiul Schengen.

Conform sursei citate, pentru deschiderea mai multor artere de control, astfel încât timpii de aşteptare să scadă, este nevoie ca şi Poliţia Ungară să aloce personal suplimentar, echipele de control fiind comune româno-ungare.

Traficul uşor şi cel turistic nu este afectat în niciun punct de trecere de la graniţa cu Ungaria.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri