Camera de Comerț și Industrie a României perseverează în proiectul său de a deschide o linie aeriană cu avioane de capacitate mică ai cărei principali beneficiari să fie oamenii de afaceri.

La ultima reuniune a CCIR a fost avansat termenul de 1 decembrie 2023 pentru înființarea unei societăți pe acțiuni, cu participarea consiliilor județene care au în operare aeroporturi. Numele rezervat pentru noua companie este Liniile Aeriene Române (LAR) – destul de asemănător cu vechiul nume al operatorului de stat. Până în 1946, actualul TAROM s-a numit LARES (Liniile Aeriene Române Exploatate de Stat).

La reuniune au participat reprezentanții consiliilor județene din Arad, Brașov, Bacău, Constanța, Maramureș și Sibiu și ai aeroporturilor din Tulcea, Arad, Baia Mare, Suceava, Craiova și Tuzla, care ar putea fi implicate în proiect.

„În momentul de față, dacă cineva îşi dorește să ajungă pe calea aerului de la Constanța la Timișoara, va trebui să facă o escală la Roma sau Milano, deoarece nu există o cursa directă între cele două orașe ale României. Vorbim practic de o mare pierdere de timp și de bani. Noul operator aerian propus de CCIR, care va avea forma unei societăți pe acțiuni, cu participarea consiliilor județene ca acționari, va opera cu un număr semnificativ de aeronave de mică capacitate între cele mai importante orașe ale țării. Pentru oamenii de afaceri și nu numai, acest lucru va însemna că, în cursul unei singure zile, se pot deplasa pe teritoriul României între orașe situate la sute de kilometri distanță unul de celălalt, economia de bani și de timp fiind evidentă. De la prima întâlnire pe această temă m-am bucurat să văd că, în urma discuțiilor, consiliile județene au agreat acest proiect. Iată că azi facem primii pași cu adevărat în sensul înființării noii companii aeriene românești”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

Planul CCIR este ca noul operator aerian să aibă ca acționari consiliile județene care au în operare aeroporturi și să folosească aeronave de capacitate mică (19 locuri) între cele mai importante oraşe ale ţării, pe baza unui orar stabilit pe termen lung. Beneficiarii ar urma să fie oameni de afaceri, dar și medici și chiar turiști.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri