Marea Britanie interzice oficial vânzarea de camioane care funcționează pe bază de benzină sau motorină, începând cu anul 2040. Decizia face parte dintr-un program lansat de guvernul britanic de a reduce emisiile de CO2 în sectorul transporturilor.

Ministerul Transporturilor din Regatul Unit a transmis că principalul său obiectiv este ca sectorul de transport din țară să nu mai fie unul care poluează și să ajungă la neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050, aşa cum prevede legea pentru întreaga ţară, notează G4Media.

„Este o mare provocare, nu există nicio îndoială cu privire la acest lucru. Este vorba de cele mai profunde schimbări pe care reţeaua noastră de transport le-a văzut vreodată”, a declarat ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps.

De altfel, Marea Britanie se află în topul țărilor din Europa care intenționează să interzică comercialziarea de mașini care poluează.

Premierul Boris Johnosn a modificat termenul de comercializare a autovehiculelor electrice (de orice dimensiune), de la 2040, la 2030, acesta fiind anul care va marca interzicerea completă a vânzării de noi autoturisme şi camionete care funcţionează pe benzină sau motorină.

Flota de aproximativ 40.000 de autoturisme şi camionete din serviciul Guvernului britanic va fi complet electrică până în 2027, adică cu trei ani mai devreme decât s-a anunţat anterior.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri