Smart EQ Fortwo. An lansare 2018

Smart EQ Fortwo. An lansare 2018

Una dintre cele mai rapide mașini electrice de încărcat este și una dintre cele mai mici ca dimensiuni. Smart EQ Fortwo (și Smart EQ Forfour), poate fi complet încărcat folosind un încărcător de acasă de 7 kW în mai puțin de trei ore și 20 de minute. Valoarea este valabilă pentru o încărcare de la 10% la 80%.

Smart EQ Fortwo este o un model destinat traficului urban, fiind foarte distractiv de condus prin oraș. Autonomia este de aproape 130 de kilometri între încărcări. Destul cât să-ți faci treaba cu ea prin oraș zi de zi. La o stație publică va depăși 80% în mai puțin de 40 de minute. Este, de asemenea, incredibil de ușor de parcat și relativ ieftin de cumpărat.

Foto/Mercedes

MINI electric. An lansare: 2020

MINI electric. An lansare: 2020

MINI Electric este una dintre mașinile-cult de pe piață, alături de modele precum Fiat 500 e. Are un comportament dinamic înclinat către sportivitate, dar are și un interior elegant, cu o mulțime de materiale plăcute la atingere. Arată exact ca un MINI standard (dacă nu cumperi unul cu jantele de aliaj Power Spoke).

Una dintre criticile la adresa lui MINI Electric este bateria sa relativ mică, de doar 32 kWh, care oferă o autonomie de până la 230 de kilometri. Dar partea pozitivă este că se încarcă rapid: la priza de acasă are nevoie de 3,5 ore pentru încărcarea full a bateriei. Un încărcător rapid de 50 kW - precum cele publice, va încărca la 80% în aproximativ 36 de minute.

Foto/Shutterstock

Volkswagen e-Up. An lansare: 2014

Volkswagen e-Up. An lansare: 2014

Volkswagen e-Up (împreună cu frații Skoda Citigo-e iV și SEAT Mii Electric) este o adevărată afacere. Are un preț relativ mic și este surprinzător de practic pentru o mașină de așa dimensiuni. Evident, portbagajul nu este uriaș, dar are cinci uși și mult spațiu pentru cap.

Va parcurge 255 de kilometri între încărcări și, când ești acasă, îl poți conecta la priză cu cablul de 7,2 kW, iar bateria va ajunge la aproximativ 80% din capacitate în patru ore. Un încărcător de 40 kW îl va încărca în doar o oră.

Foto/Shutterstock

Honda e. An lansare: 2020

Honda e. An lansare: 2020

Este aproape imposibil să nu fii atras de aspectul drăguț al Honda e. Interiorul său este plin de tehnologie și de funcții, are nu mai puțin de 5 ecrane, hotspot WiFi și chiar o intrare HDMI. Oglinzile digitale futuriste sunt și ele dotare standard.

Autonomia sa de 218 kilometri va fi suficientă pentru mulți șoferi de oraș. Cu încărcător normal durează puțin peste patru ore ca să ajungă până la 100%. Folosind funcția de încărcare rapidă a lui Honda e, 80% din baterie poate fi încărcată în doar 30 de minute.

Foto/Shutterstock

Volkswagen e-Golf. An lansare: 2014

Volkswagen e-Golf. An lansare: 2014

e-Golf este la fel ca un Volkswagen Golf standard, însă unul fără motor, ceea ce înseamnă că este chiar mai rafinat decât cel normal. Spre deosebire de multe mașini prezentate aici, modelul german este pe piață de ceva timp, iar prețurile sunt mai mici. Conectează un e-Golf acasă și se va încărca în mai puțin de cinci ore și jumătate. Un încărcător rapid va duce bateria la capacitatea de 80% în aproximativ 45 de minute.

Foto/Shutterstock

Hyundai Ioniq. An lansare: 2016

Hyundai Ioniq. An lansare: 2016

Conceput din start ca o mașină electrică (deși oferită și ca model hibrid și hibrid plug-in), Hyundai Ioniq vine cu o garanție transferabilă îndelungată și reprezintă un raport calitate-preț extrem de bun. Are, de asemenea, un interior plăcut și un portbagaj destul de mare, ceea ce o face o mașină electrică foarte versatilă.

Cu un încărcător de casă de 7 kW, bateria ajunge la 80% în puțin peste șase ore. Dacă pleci într-o călătorie, un încărcător rapid de 50 kW o va face în mai puțin de o oră.

Foto/Shutterstock

MG ZS EV. An lansare: 2019

MG ZS EV. An lansare: 2019

MG ZS EV este cea mai accesibilă mașină electrică de familie din Marea Britanie, care, deși nu se comercializează oficial în România, există multe motive să-ți placă. Are o autonomie de aproape 440 de kilometri, este SUV, deci foarte practică, și este considerabil mai ieftină decât alte modele din piață.

MG ZS EV pre-facelift cu bateria de 44,5 kWh poate fi încărcat complet în aproximativ șase ore și jumătate folosind un încărcător de acasă de 7 kW. Unul rapid, de 50 kW, va încărca mașina în aproximativ 40 de minute.

Foto/Shutterstock

Hyundai Kona Electric. An lansare: 2019

Hyundai Kona Electric. An lansare: 2019

Hyundai Kona Electric este una dintre cele mai căutate mașini electrice în acest moment, motivele fiind întemeiate. Este un crossover cu un comportament dinamic bun, iar cu bateria de 64 kWh, poate ajunge la o autonomie de aproape 450 de kilometri. De asemenea, vine cu o garanție de cinci ani, fără limită de kilometri, care poate fi transferată celui de-al doilea proprietar.

Variana de 64 kW durează aproximativ șapte ore și jumătate pentru a primi o încărcare completă la priza de acasă de 7 kW, iar modelul de 39 kWh (la care au renunțat în 2020) poate fi complet încărcat în puțin peste șase ore. Un încărcător rapid va duce bateria la 80% în mai puțin de o oră.

Foto/Shutterstock

Kia e-Niro. An lansare: 2019

Kia e-Niro. An lansare: 2019

Kia e-Niro este în esență o versiune ceva mai mare, mai practică și mai scumpă a lui Hyundai Kona Electric. La fel ca Hyundai, poți cumpăra modele de 39 kWh sau 64 kWh, versiunea cu baterie mai mare fiind de departe cea mai populară, datorită autonomiei de 453 de kilometri.

La fel ca și Kona, acesta poate fi încărcat complet folosind un încărcător de 7 kW în aproximativ șase ore și 10 minute. Un încărcător rapid va ajunge la 80% în mai puțin de o oră.

Foto/Shutterstock

Nissan Leaf. An lansare: 2018

Nissan Leaf. An lansare: 2018

Nissan Leaf este o mașină electrică simplă, suficient de mare pentru familie și suficient de populară încât să nu te intereseze prea mult culoarea și modelul pe care le dorești.

În timp ce varianta E+ este tentantă pentru autonomia de 384 de kilometri, modelul standard va fi suficient pentru mulți șoferi. Poate acoperi până la 270 de kilometri între încărcări, iar acasă, bateria ajunge la 80% în aproximativ șapte ore și jumătate. Asta înseamnă că va fi încărcat cu ușurință peste noapte.

Foto/Shutterstock

Sursa foto: Pexels