Importatorul Porsche Romania a livrat in primele patru luni ale anului peste 16.500 de automobile, in crestere cu 46% fata de perioada similara din 2006, pe fondul cresterilor de peste 55% la autoturismele si vehiculele comeciale Volkswagen, informeaza NewsIn.

Porsche Romania a livrat in intervalul ianuarie - aprilie 16.731 de autovehicule, in crestere cu aproape 50% fata de cele 11.498 comercializate in perioada similara din 2006. Cea mai importanta crestere s-a inregistrat la marca Audi, unde livrarile au urcat cu 79%, pana la 870 de masini. Marca de volum a fost Skoda, cu 7.108 masini livrate, in crestere cu 34% fata de primele patru luni din 2006.

Numarul de autoturisme Volkswagen livrate a urcat cu 57%, de la peste 4.000 anul trecut, la 6.372 de unitati in primele patru luni ale anului curent. La segmentul utilitare Volkswagen cresterea a fost si mai consistenta - 69% - pana la aproape 1.100 de unitati in primele patru luni. La marca Seat vanzarile au crescut mai moderat, cu 27%, pana la peste 1.250 de masini.

Directorul general al Porsche Romania, Gunther Seifert, declara in aprilie pentru NewsIn ca Porsche Romania si-a propus sa vanda in acest an 47.000 de masini, dar ar putea ajunge la 50.000, daca piata va creste in ritmul din primele trei luni ale anului.

Porsche Romania are in prezent patru dealeri proprii, toti in capitala, iar ultimii doi si-au inceput activitatea anul trecut dupa investitii totale de 15 milioane euro. Aceste patru centre auto proprii au asigurat anul trecut 24% din volumul vanzarilor importatorului, adica peste 10.000 de masini noi si de ocazie.

Reteaua de distribuitori Porsche Romania numara 88 de centre auto pe plan national. Investitia medie pentru fiecare dealership este intre doua si trei milioane de euro, asigurand astfel standardele impuse de marca pe care o reprezinta. in retea, 28 de dealeri sunt pentru marca Skoda, 25 pentru Volkswagen, 19 pentru SEAT, 15 pentru Audi si unul pentru Porsche.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri