"Suntem multumiti de ritmul nostru de dezvoltare in Romania si nu intentionam sa modificam in niciun fel politicile noastre pentru Romania. Vom continua sa vindem aceleasi marci Daimler si Chrysler, atat la nivel de retail cat si la nivel wholesale. In acelasi timp, reteaua noastra de dealeri va continua sa opereze ca o structura ce comercializaza mai multe marci in intreaga tara”, a declarat presedintele DaimlerChrysler Automotive Romania, Michael Grewe.

DaimlerChrysler AG a anuntat pe 14 mai ca Cerberus va prelua 80,1% din capitalul de actiuni al companiei Chrysler si al serviciilor financiare aferente.

Tranzactia este in valoare de 5,5 miliarde euro. Chrysler va pastra 19,9% din actiuni din noua companie, Chrysler Holding LLC, si din viitoarea Chrysler Corporation. Aceasta va produce si vinde marcile Chrysler, Dodge si Jeep si va detine Chrysler Financial Services, care furnizeaza servicii financiare pentru aceste masini in regiunea NAFTA.

Ca o consecinta a tranzactiei, compania va fi redenumita: va fi convocata o intalnire extraordinara a actionarilor pana la finalul anului, in cadrul careia se va discuta propunerea ca noul nume sub care va opera compania sa fie „Daimler AG”.

Citeste si:

"Ne asteptam ca tranzactia sa aiba efecte pozitive asupra celor doua companii, atat la nivel international cat si in Romania. Chrysler va fi mai agila si va avea oportunitatea de a-si realiza potentialul maxim. Compania are una dintre cele mai tinere linii de productie din industrie si va avea o ofensiva impresionanta in 2007. in ceea ce priveste Daimler – am primit un raspuns foarte pozitiv de la dealerii nostri cu privire la noile Clase C si E si ne asteptam ca afacerea noastra sa creasca" , a adaugat Grewe.

Cerberus este unul dintre cele mai mari fonduri de investitii private din lume, gestionand fonduri si conturi de aproximativ 23,5 miliarde dolari si avand peste 175.000 angajati in intreaga lume.

DaimlerChrysler Automotive Romania si-a marit in aprilie tinta de vanzari, pentru 2007, cu aproape 10%, pana la 6.500 de automobile, pe fondul cresterii vanzarilor la acest inceput de an si a perspectivelor pozitive asupra pietei. Compania se asteapta sa vanda 2.000 de masini Mercedes, 3.500 din utilitarele aceleiasi marci si 1.000 de vehicule pentru Chrysler Group (marcile Chrysler, Jeep si Dodge).