Republica Cehă va contribui cu zeci de milioane de euro în cadrul unei iniţiative pe care o conduce privind achiziţionarea a sute de mii de obuze de artilerie pentru Ucraina, a declarat premierul ceh Petr Fiala, relatează dpa, conform Ageerpres.

La doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, Kievul se confruntă cu o criză de muniţie, necesară pentru a păstra poziţii strategice de-a lungul liniei frontului de 1.000 de kilometri.

Iniţiativa condusă de Cehia privind finanţarea achiziţionării de obuze de artilerie pentru Ucraina a obţinut sprijinul a peste 18 ţări, Germania promiţând până acum cea mai mare parte a contribuţiei - 576 de milioane de euro pentru cumpărarea a 180.000 de obuze.

Fiala a declarat miercuri seara la postul de televiziune CNN Prima News că Cehia va contribui cu sute de milioane de coroane, echivalentul a zeci de milioane de euro, la această iniţiativă.

"Aceasta corespunde aproximativ cotei pe care ar trebui să o ofere o ţară de dimensiunea şi prosperitatea noastră", a mai spus Fiala.

Cehia, prin intermediul unei echipe de oficiali guvernamentali şi companii private, a încercat să obţină cel puţin 800.000 de obuze de artilerie din ţări din întreaga lume, primele livrări către Ucraina fiind prevăzute până în iunie.

Cu toate acestea, oficiali cehi au declarat că numărul acestora nu este definitiv şi că există mai multe muniţii disponibile la nivel global dacă se va obţine o mai mare finanţare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri