Oferta obligatorie de preluare a grupului Volkswagen, facuta de grupul german Porsche, a dus la achizitionarea a unui numar foarte redus de actiuni pana la data limita a acestei oferte, a anuntat luni Porsche, relateaza NewsIn.

Oferta foarte scazuta facuta de Porsche a dus la achizitionarea a doar 0,06% din capitalul VW, momentan grupul german detinand 30,97% din constructorul german de masini.

Porsche, care era deja cel mai mare actionar al VW, era obligat de legea germana sa depuna o oferta de preluare pentru cel mai mare producator de automobile din Europa, dupa ce si-a majorat in mai participatia din VW la peste 30%.

Porsche a tinut insa sa precizeze la acea data ca nu doreste deocamdata sa devina actionar majoritar al VW.

Grupul german a oferit 100,92 euro pentru fiecare actiune ordinara a Volkswagen si 65,54 euro pentru fiecare actiune cu optiuni, ridicand valoarea producatorului german de automobile la 36 miliarde euro.

Porsche a precizat ca prin depunerea acestei oferte acum nu va mai fi obligat sa mai depuna o oferta suplimentara in viitor, in cazul in care va decide sa isi majoreze din nou participatia din VW, pentru a contracara eventuale oferte facute de fonduri de hedging sau de fonduri private de investitii.

Porsche si statul german al Saxoniei Inferioare, care detine cu putin peste 20% din VW, controleaza impreuna mai mult de jumatate din actiunile cu drept de vot ale celui mai mare producator de automobile din Europa.

Grupul Porsche a precizat ca doreste sa isi apere legaturile apropiate cu Volkswagen, care ofera piese pentru cel putin o treime din automobilele Porsche vandute, in cazul in care legea germana ce limiteaza numarul actiuni de drepturi de vot ce pot fi controlate de un actionar individual va fi abrogata in cursul acestui an, dupa cum se asteapta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Masini de colectie la vanzare in Romania. Unde le gasim si cat costa