Geely Automobile Romania incepe oficial, marti, prin cei 21 de dealeri, comercializarea pe piata romaneasca a masinilor chinezesti Geely pentru care tinta de vanzari a fost stabilita la 1.000 de unitati in acest an, si 2.500 la anul, au spus pentru NewsIn reprezentantii companiei.

Geely comercializeza in Romania modelele CK - de clasa subcompacta si MK - de clasa medie, ambele berline, cu preturi pornind de la aproximativ 7.300 de euro, fara TVA, pentru CK si 9.300 euro pentru MK.

Importatorul si-a propus sa vanda 1.000 de masini anul acesta in tara, dintre care 80% ar trebui sa fie CK, iar restul MK. La anul, cand compania spera sa aiba cel putin patru modele pe piata, Geely si-a propus sa vanda 2.500 de unitati.

Modelele Geely vor concura pe piata romaneasca cu masini precum Hyundai Accent, Kia Cerato, Fiat Albea si Chevrolet Aveo.

CK e oferita in doua versiuni de motorizare pe benzina, de 1,3 litri - 90 de cai putere si 1,5 litri - 100 cai putere, in timp ce MK are doar versiunea de 1,5 litri si 100 de cai putere. Motoarele sunt compatibile Euro 3. incepand cu toamna acestui an vor veni versiunile cu Euro 4.

Compania a ales sa coopteze in reteaua sa dealeri care au deja o infrastructura, astfel ca investitia medie pentru un dealership Geely este de 20 - 30.000 de euro. Aproximativ 60% dintre partenerii companiei comercializeaza si alte marci de masini.

Compania Geely Automobile Holdings, din care in prezent face parte si divizia auto, a fost infiintata in 1986 ca producator de frigidere, apoi a produs materiale decorative, iar din 1992 a asamblat motociclete. Productia de automobile a inceput in 1998, iar anul trecut, de pe liniile de asamblare ale Geely din China au iesit 200.000 de automobile. Geely este cel mai mare producator auto independent din China si a fost primul constructor chinez care si-a expus automobilele la saloanele auto de la Frankfurt si Detroit in 2006.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si