Tesla Inc a anunţat că a livrat un număr record de vehicule în trimestrul doi din 2023, depăşind estimările, deoarece reducerile de preţ şi subvenţiile din SUA au făcut ca maşinile sale electrice să fie mai accesibile, transmite Reuters.

În perioada aprilie-iunie 2023, compania condusă de Elon Musk a livrat 466.140 vehicule, o creştere de 10% faţă de trimestrul precedent şi un avans de 83% faţă de anul trecut.

Analiştii se aşteptau ca Tesla să livreze 445.000 de maşini, conform Agerpres.ro.

Cel mai valoros producător auto al lumii a produs cu 13.560 mai multe vehicule decât a livrat în trimestrul doi din 2023, deşi decalajul s-a redus de la 17.933 în primele trei luni din acest an.

"Reducerile de preţ au fost o mişcare inteligentă Tesla şi au avut succes în special pe piaţa chineză. Ne aşteptăm la creşterea marjelor de profit în următoarele trimestre", a explicat Dan Ives, analist la Wedbush Securities.

China este cea mai mare piaţă auto din lume şi a doua mare piaţă a Tesla după Statele Unite. În pofida concurenţei producătorului auto chinez BYD, Tesla se aşteaptă la vânzări record în China.

Compania a livrat maşini compacte 446.915 Model 3 şi SUV-uri Model Y, precum şi 19.225 vehicule premium Model S şi Model X.

Sursa foto: Shutterstock / Rokas Tenys

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri