Un Iveco eDaily complet electric, de 3,5 tone a reușit să remorcheze 153,58 de tone. Utilitara ușoară a primit certificarea oficială din partea Guinness World Records pentru „Cea mai mare greutate remorcată de o dubă electrică, se arată într-un comunicat al producătorului.

Realizarea modelului eDaily depășește recordurile stabilite de mașinile electrice cu tracțiune integrală, performanța fiind posibilă datorită sistemului eDaily cu tracțiune spate de 140 kW (187 cai putere) și cu un cuplu de 400 Nm. Testul-record a avut loc în data de 20 iunie 2023, când o utilitară eDaily a fost atașată la un camion IVECO X-Way Strator, proiectat special pentru a face față sarcinilor în mișcare la scară mare, de până la 150 de tone.

Remorca Iveco X-Way Strator a fost încărcată cu un imens utilaj de terasament care cântărește peste 50 de tone, fiind adăugate încă șapte tone de balast pentru bună măsură. Un camion basculant Iveco X-Way 8x4 complet încărcat a fost apoi atașat la remorca lui Strator. Gabaritul a fost completat de o autospecială de pompieri pentru aeroporturi, ajungându-se astfel, la o încărcătură totală de 153,58 de tone.

Camionul special pregătit care a fost tractat de duba Iveco eDaily

Odată pus în mișcare, convoiul remorcat de Iveco eDaily a rulat constant pe o distanță de peste 30 de metri de pistă și a trecut linia de sosire în fața supraveghetorilor oficialilor Guinness pentru a-și revendica premiul. Modul „hi-power” al camionetei – echipat standard pentru fiecare eDaily – a fost utilizat în timpul rulării, ceea ce a oferit un plus de putere suplimentară. Vehiculul eDaily a fost condus de cel mai puternic om din Marea Britanie, Adam Bishop.

„Transportatorii care desfășoară misiuni de remorcare solicitante pot fi siguri că eDaily este mai mult decât capabil să își susțină capacitatea oficială de remorcare de până la 3,5 tone,” a declarat Fabio Santiago, șeful departamentului de marketing și management al produselor IVECO Truck Business Unit.

Sursa foto: Iveco UK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri