Şeful Inspectoratului de poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, chestorul Constantin Glugă, a declarat, luni, că tânărul aflat drogat la volan care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei, în localitatea 2 Mai, fusese oprit în trafic de poliţişti cu circa trei ore înainte de producerea accidentului rutier şi dus la secţie unde, după ce a fost testat pentru alcool iar rezultatul a ieşit negativ, a fost lăsat să plece, relatează Agerpres.

„La data de 19 august 2023, în jurul orei 0:40, prin sistem naţional unic de urgenţă 112, un bărbat a sesizat IPJ Constanţa despre faptul că pe DN 39, din direcţia Vama Veche către localitatea 2 Mai, un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislaţiei rutiere. Având în vedere această semnalare, autoturismul a fost dat în atenţie tuturor efectivelor aflate în teren în acel moment şi au fost efectuate activităţi pentru localizarea autoturismului. În jurul orei 2:40, autoturismul a fost depistat de către o patrulă mixtă, formată dintr-un poliţist şi un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, circulând pe DN 39 din localitatea Vama Veche”, a spus șeful IPJ Constanța.

„Cu această ocazie a fost legitimat conducătorul auto precum şi cei doi pasageri care îl însoţeau, iar în urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului într-un pachet de ţigări a fost descoperită o ţigară artizanală tip joint şi o folie marcată cu denumirea bromazepam care conţinea patru pastile şi care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa pentru a se continua cercetările. Şoferul a fost condus cu autospeciala de poliţie la sediul Biroului de Poliţie Vama Veche - 2 Mai, unde a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea zero, fiind prezent în sediul acelui birou de poliţie până în jurul orei 4:30", a adăugat aceeași sursă citată.

Conform acestuia, din datele transmise de către lucrătorii de poliţie care au efectuat verificările la acel moment, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanţe psihoactive. După ce a plecat de la Poliţie, tânărul a mers la Vama Veche, unde s-ar fi drogat, ulterior producând accidentul mortal de circulaţie.

"Tot din verificări a reieşit că după ce a părăsit sediul Biroului de Poliţie Vama Veche - 2 Mai, şoferul s-a deplasat la o locaţie din Vama Veche, unde ar fi consumat substanţe interzise. Ulterior, în jurul orei 5:25, a avut loc acest eveniment tragic în urma căruia două persoane au decedat şi trei au fost rănite", a afirmat Glugă.

El a mai precizat, referitor la faptul că în noaptea de 18 spre 19 august şoferul nu a fost testat cu aparatul drug-test, că a dispus cercetarea prealabilă a unui ofiţer şi a doi agenţi de poliţie, pentru a stabili dacă există sau nu există vreo abatere din punct de vedere disciplinar.

"De asemenea, în cadrul acestor cercetări efectuate au fost depistate alte nouă persoane la locaţia din Vama Veche unde şoferul ar fi consumat substanţe interzise şi care fac obiectul cercetărilor în continuare", a spus reprezentantul IPJ Constanţa, adăugând că "drogurile ridicate din autoturismul condus de către persoana în cauza sunt diferite faţă de cele indicate de aparatul drug-test în urma testării la acel moment".

Chestorul Constantin Glugă a menţionat că şoferul de 19 ani a ajuns în municipiul Constanţa pe data de 17 august, împreună cu tatăl său, tânărul fiind oprit în trafic de poliţişti şi în cadrul unei acţiuni preventive.

"La data de 17 august, şoferul a ajuns în municipiul Constanţa împreună cu tatăl său. În seara de 18 august, acelaşi conducător auto a fost oprit în trafic de către poliţiştii rutieri pe raza municipiului Constanţa în cadrul unei acţiuni cu caracter preventiv, moment în care i s-a atras atenţia cu privire la respectarea normelor rutiere şi la conduita preventivă în trafic", a spus şeful IPJ Constanţa.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au informat luni, printr-un comunicat de presă, că şoferul drogat în vârstă de 19 ani, care a intrat cu autoturismul într-un grup de pietoni, la intrarea în localitatea 2 Mai, accident soldat cu doi morţi şi trei răniţi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri