O mașină de lux este „high-end” din toate punctele de vedere. La un alt nivel comparativ cu o mașină obișnuită, criteriile încep de la design, performanță, confort și ajung până la opțiuni de personalizare.

Design pentru o prezență distinctă pe șosea

O mașină luxury este ușor de recunoscut și apreciat în trafic. Cu toate că percepția generală este că doar limuzinele pot fi considerate mașini luxury, există mașini de lux și din clasa sedan, coupé sau chiar SUV.

Designul mașinilor luxury vine cu o serie de elemente speciale, de la linii și forme elegante în ceea ce privește caroseria, până la grile, ornamente cromate, praguri sau blocuri de lumini cu personalitate. Cu un astfel de design este asigurată o prezență distinctă în trafic, ce va atrage multe priviri!

Numeroase tehnologii și sisteme de siguranță

Tehnologia avansată și numeroasele sisteme de siguranță, dincolo de cele reglementate la nivel internațional și incluse în echiparea standard a autovehiculelor noi, sunt caracteristici definitorii la o mașină de lux. Majoritatea tehnologiilor de ultimă generație sunt incluse în prețul de achiziție al unei mașini de lux.

Producătorii de mașini luxury știu că este un criteriu esențial în rândul clienților și se întrec în a oferi cele mai atractive tehnologii și sisteme de siguranță precum navigație GPS cu camere video de drum integrate, display-uri cu tehnologie de realitate augmentată, sistem de entertainment cu conectivitate digitală la smartphone ce ține cont de preferințele setate, climatizare auto individuală până la 4 zone, airbaguri de centură, sisteme suplimentare de prevenire a impacturilor etc. Mercedes S500 este printre cele mai căutate sedanuri-limuzină din lume, ce integrează armonios astfel de facilități.

Toate caracteristicile de mai sus impun o experiență de condus aparte șoferului, dar și o călătorie remarcabilă pentru toți pasagerii.

Motorizări de înaltă performanță

În privința motoarelor, ele sunt optimizate nu doar în scopul generării unui cuplu motor mare sau de prezența unui anumit număr de cai putere, ci și pentru o foarte bună antifonare în timpul mersului. În pofida dimensiunilor sau a greutății unei astfel de mașini, tehnicienii auto reușesc să producă motoare cu un consum mixt impresionat în raport cu performanța lor.

Totodată, mașinile luxury sunt apreciate pentru o stabilitate desăvârșită în orice condiții de drum, precum și pentru prezența unor sisteme de suspensii adaptive, cu o plajă impresionantă de setări pentru atingerea confortului de rulare dorit.

Materiale premium atent selecționate

La o astfel de mașină, tehnologia și performanța nu sunt suficiente pentru atingerea unei experiențe luxury. Producătorii de mașini de lux sunt axați pe folosirea unor materiale premium, de la inserții din lemn, ornamente atractive și plăcute la atingere, până la tapițerie din piele nappa sau alcantara. Așadar, se folosesc materiale calitative care asigură o experiență vizuală și tactilă remarcabilă față de alte mașini.

De asemenea, există materiale sau finisaje care se realizează manual, sub semnăturile unor designeri celebri, pentru un plus de prestigiu adus interiorului mașinii și, totodată, valorii acesteia.

Confort superior la interior adus tuturor pasagerilor

Dincolo de ambianța inovatoare adusă prin numeroasele tehnologii, unul dintre cele mai apreciate criterii la o astfel de mașină face referire la confortul interior. Vorbim de un confort de primă clasă, cu un spațiu impresionant pentru picioare, dar și pentru cap, scaune confortabile cu tetiere reglabile și cotieră centrală, dar și diverse suporturi ingenioase sau compartimente speciale pentru refrigerarea băuturilor preferate.

Opțiuni de personalizare, pentru o notă unică a mașinii

La cumpărarea unei mașini luxury noi, există posibilitatea de a selecta mai multe opțiuni de personalizare, de la culori exterioare exclusiviste, la ornamente interioare speciale sau pachete de performanță. Cu alte cuvinte, într-un final poți avea un automobil personalizat, creat special pentru tine, în care să se regăsească propriile tale dorințe.

Chiar dacă mașinile luxury au un preț de achiziție considerabil în piața auto, ele compensează prin confort și performanță de înaltă clasă la drum.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri