În seara zilei de 13 noiembrie, Elefant Online S.A informa investitorii cu privire la anularea achiziției a unui pachet majoritar de către Evolution Prest Systems, compania care controlează evoMAG. În intervenția CEO-ului evoMAG din cadrul evenimentului ecomTEAM, organizat de wall-street.ro cu o lună și jumătate înainte de acest anunț, el era încrezător că tranzacția se va finaliza, declarând că „mai sunt doar niște pași pe care ar trebui să îi închidem destul de curând”.

Mihai Pătrașcu a vorbit la finalul lunii septembrie, în cadrul evenimentului ecomTEAM 2023, organizat de wall-street.ro, despre povestea din spatele cumpărării elefant.ro.

Te poți înscrie acum la ecomTEAM 2024, unul dintre cele mai mari evenimente de e-commerce, pentru a afla cele mai importante știri din industrie. Intră AICI și vino alături de noi la ecomTEAM 2024

Trebuie menționat că ambele companii au anunțat în mai decizia prin care Evolution Prest Systems S.R.L, compania din spatele evoMAG, ajunge să dețină 68,4% din elefant.ro. După 6 luni, elefant.ro a revenit cu un mesaj transmis pe Bursa de Valori București prin care anunța anularea tranzacției.

„În 2020-2021, business-urile din online au crescut și cu 50%. Problema este că oamenii au comportamente și revin la ele, iar foarte multe businessuri au fost în dificultate. Atunci noi ne-am întrebat ce putem face strategic. Avem bani să cumpărăm magazine online? La nivelul 2020-2021 nu(...) Anul trecut am reușit să aducem un fond de investiții, Catalyst România. Apoi au apărut mai multe oportunități, noi ne-am uitat la mai multe businessuri mari în România, aflate într-o anumită situație, nu neapărat rea și am ajuns la această oportunitate(de a cumpăra elefant.ro n.r.) deși eram în discuții cu mai multe, dar unele au picat din diverse considerente, că știți că deal-urile vin, dar puține se închid”, preciza Mihai Pătrașcu la finalul lunii septembrie în cadrul evenimentului ecomTEAM, organizat de wall-street.ro.

El a punctat și o parte dintre criteriile pe baza cărora și-au dorit să devină acționari majoritari în elefant.ro, criterii precum baza de clienți complementară celei avute de evoMag

„Noi avem în jur de 70% clienți bărbați și 30% femei, în timp ce elefant.ro are 70-80% femei și restul bărbați. Asta ne-a făcut să vedem o mare oportunitate acolo și mai e un argument care ne-a întărit ideea de a face această consolidare: faptul că noi eram un seller foarte important pe marktplace-ul lor, cu destul de multe vânzări și am mers mai departe pe acest criteriu”, a adăugat la acel moment Mihai Pătrașcu.

Acesta se declara încrezător în finalizarea tranzacției, la finalul lunii septembrie când a participat la ecomTEAM, anunțând de asemenea că se mai uită la două noi achiziții.

Te poți înscrie acum la ecomTEAM 2024, unul dintre cele mai mari evenimente de e-commerce, pentru a afla cele mai importante știri din industrie. Intră AICI și vino alături de noi la ecomTEAM 2024

”Mai avem niște etape(pentru finalizarea tranzacției cu elefant.ro n.r.), dar sunt doar niște pași pe care ar trebui să îi închidem destul de curând(...) Mai avem în vedere două magazine online, sperăm să ajungem la un consens”, adăuga Mihai Pătrașcu la ecomTEAM.

Redăm mai jos anunțul elefant.ro privind anularea tranzacției, publicat pe BVB în seara zilei de 13 noiembrie:

„Elefant Online S.A. informeaza investitorii cu privire la renuntarea de catre actionarii societatii la perfectarea tranzactiei prin care Evolution Prest Systems SRL urma sa dobandeasca un pachet de actiuni reprezentand 68,4561% din capitalul social al Elefant Online S.A. In continuare, actionarii Elefant Online S.A. vor asigura suportul necesar pentru derularea in mod optim a activitatii comerciale din cadrul societatii”, precizează reprezentanții elefant.ro.

Te poți înscrie acum la ecomTEAM 2024, unul dintre cele mai mari evenimente de e-commerce, pentru a afla cele mai importante știri din industrie. Intră AICI și vino alături de noi la ecomTEAM 2024

Sursa foto: evoMAG

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri