Primăria Capitalei a reuşit anul acesta să atingă targetul în ceea ce priveşte parcările, fiind înfiinţate 30.000 de noi locuri de parcare şi încercăm anul viitor să avem încă 50.000 de noi locuri de parcare, a declarat Răzvan Mitu, consilier general la Primăria Municipiul Bucureşti, relatează Agerpres.

"Am reuşit de anul acesta să atingem targetul pentru partea de parcări. Avem 30.000 de noi locuri de parcare. Până acum am avut 9.900. Deja ajungem la aproape 40.000 de locuri de parcare până la finalul anului şi încercăm anul viitor să avem încă 50.000 de noi locuri de parcare, până la finalul lui 2024", a spus Răzvan Mitu, la evenimentul "Vinerea Verde la Salonul Auto Bucureşti & Accesorii 2023", organizat de Premium Expo, în parteneriat cu Asociaţia SMARTiCITY.

De asemenea, a adăugat el, până la sfârşitul acestui an, Primăria va începe să implementeze şi sistemul de parcometre, fiind contractate 300 de bucăţi, care vor începe să deja să vină în zilele următoare.

"Investiţia este de aproape 5,665 milioane lei, deci e o investiţie substanţială pentru Primărie şi în cel mai scurt timp o să vedeţi pe străzile Bucureştiului inclusiv aceste parcometre de ultimă generaţie", a precizat consilierul general al PMB.

Totodată, a subliniat acesta, Primăria Capitalei, prin Compania Municipală de Parking, a investit aproape 12 milioane de lei pentru modernizarea serviciului public, fiind foarte multe maşini care vin "cu totul felul de cititoare şi senzori" să vadă dacă s-a parcat regulamentar.

Mai mult decât atât, a mai spus Mitu, "vom descuraja mersul la serviciu cu maşina" şi există tot felul de proiecte, printre care inclusiv Trenul Metropolitan, în ideea în care cei care locuiesc în Sectorul Agricol Ilfov să poată ajunge la Gara de Nord foarte repede şi de acolo să îşi poată lua un alt mijloc de transport până la serviciu.

În ceea ce priveşte transportul public, consilierul general al PMB a reiterat că Primăria Capitalei este în plin proces de schimbare a flotei auto a STB (Societatea de Transport Bucureşti), fiind contractate deja 100 de autobuze electrice care vor veni până la finalul anului. Totodată, pentru anul viitor, sunt aşteptate 100 de troleibuze, ce vor fi livrate începând cu ianuarie 2024. Alte 22 de troleibuze vor veni prin programul PNRR şi 250 de tramvaie, comandate prin acelaşi program.

Pe partea de staţii de încărcare a maşinilor electrice, Primăria este "într-un plin proces de regândire", în contextul în care iniţial s-a discutat de aproape 350 de staţii la nivel de Bucureşti. "Acum regândim structura alături de AFM şi Ministerul Mediului. Sunt discuţii destul de avansate pe partea asta", a punctat el.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri