Consiliul General al Capitalei va dezbate în şedinţa de joi un proiect care prevede achiziţionarea a 100 de dispozitive de testare antidrog, la o valoare estimată de 3,7 milioane lei, care ar urma să fie date în folosinţă gratuită Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Conform proiectului, iniţiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, se aprobă implicarea Municipiului Bucureşti în acţiunea locală de combatere a consumului şi traficului de droguri, prin achiziţia de aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante. Aceste dispozitive vor fi puse la dispoziţia Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru a creşte eficienţa acţiunilor de combatere a consumului şi traficului de droguri.

"Se aprobă alocarea sumei de 3.700.000 lei pentru achiziţionarea unui număr de 100 complete - cpl, care reprezintă dispozitivele şi consumabilele acestora pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, aparate care vor fi utilizate de echipajele de Poliţie care acţionează pe raza Municipiului Bucureşti în acţiunile de combatere a consumului şi traficului de droguri. Se aprobă darea în folosinţă gratuită prin Contract de împrumut de folosinţă (comodat) către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a bunurilor de la art. 2", prevede proiectul.

Conform referatului de aprobare, la nivelul Municipiului Bucureşti se constată "o creştere alarmantă a consumului şi traficului de droguri, în special în rândul minorilor, fapte constatate în rapoartele Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti". Se menţionează totodată că Municipiul Bucureşti nu dispune de structuri specializate în combaterea consumului şi traficului de substanţe stupefiante, dar "poate contribui semnificativ cu resurse pentru a pune la dispoziţie structurilor specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a mijloacelor de luptă împotriva acestui fenomen care dăunează grav" sănătăţii publice şi siguranţei locuitorilor oraşului.

Se precizează totodată că Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a solicitat sprijin, pe 14 septembrie, pentru găsirea unei modalităţi de achiziţionare de aparate în vederea determinării prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante.

"În prezent, la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti se află în dotare un număr de nouă aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, dintre care opt aparate sunt utilizate la nivelul Brigăzii Rutiere şi un aparat este utilizat la nivelul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti", menţionează sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri