Skoda a publicat primele imagini și a oferit mai multe informații cu privire la noul Superb, modelul cel mai luxos al constructorului din Mlada Boleslav. Generația a patra a modelului Superb va fi oferit atât sub formă de berlină, cu caroserie de tip lift-back, dar și ca estate cu plafon lung. Noua generație oferă chiar mai mult spațiu și un portbagaj mai mare cu 30 de litri.

Noul Superb este, în linii mari, fratele lui Passat, dar unul care oferă și caroseria în trei volume cu hayon (de unde și numele de lift-back, un sedan clasic având luneta fixă). Dimensiunile noului model au crescut în aproape toate direcțiile. Lungimea este de 4.912 mm (mai mult cu 43 de milimetri), dar ampatamentul nu s-a schimbat (2.841 mm). În schimb, înălțimea s-a mărit cu 12 mm (1.481 mm), dar lățimea a scăzut cu 15 mm (1.849 mm).

Design-ul nu este revoluționar, fiind o evoluție firească față de liniile generației a treia. Clienții pot alege unul dintre cele șapte pachete optice pentru interior și exterior (Design Selections), care includ și materialele folosite. Astfel, vor fi disponibile țesături 100% reciclabile pentru tapițerie, dar și pachete optice mai agresive pentru exterior. Interiorul se învârte în jurul unui ecran „free-standing” de 13 inci poziționat central, ceasurile de bord Skoda Smart Dials aflându-se pe un alt ecran, în spatele volanului.

Motorizările sunt și ele diverse, Skoda anunțând trei motoare pe benzină, respectiv două diesel. Motoarele pe benzină oferă între 150 cai putere și 265 cai putere, iar cele două pe motorină au între 150 cai putere și 193 cai putere. Va exista și o versiune cu tehnologie plug-in hybrid, dar aceea va fi disponibilă doar pe caroseria estate. Un mild-hybrid este de asemenea pregătit, iar printre sistemele de siguranță activă anunțate se numără Turn Assist și Crossroad Assist.

Skoda Superb Estate cu tehnologia PHEV oferă o autonomie în modul 100% electric de 100 de kilometri, iar motoarele de top pe benzină și diesel vin cu tracțiune integrală. Toate motoarele sunt combinate cu o transmisie automată DSG, o altă noutate fiind farurile cu tehnologie LED Matrix. Portbagajul modelului liftback este mai mare cu 20 de litri față de generația a treia, respectiv cu 30 de litri în cazul estate-ului. Datele cu privire la prețurile pentru România vor fi făcute publice în curând.

Sursa foto: Skoda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri