Hyundai va deveni, de anul viitor, primul producător care își va comercializa mașinile direct pe Amazon. Anunțul a fost făcut cu ocazia ediției din acest an a Los Angeles Auto Show, producătorul din Coreea bazându-se în continuare pe rețeaua sa de dealeri pentru tranzacțiile propriu-zise. Fiecare dealer își va încărca pe platformă stocul disponibil, iar clientul va putea să-și găsească mașina dorită folosind filtrele Amazon.

În timp ce eBay oferă de ani buni posibilitatea clienților privați, dar și a anumitor dealeri, să-și vândă mașinile prin platforma eBay Motors, Amazon va începe abia din 2024 să ofere mașini. Primul partener în această nouă direcție de extindere este Hyundai, dar în cazul Amazon vom vorbi doar despre automobile noi, nu și vehicule rulate cum găsim pe eBay. Dealerii afiliați mărcii Hyundai vor putea să-și urce stocul pe marketplace-ul american al Amazon, iar clientul îl va putea accesa direct.

Folosind diverse filtre (cum ar fi alegerea motorizării, nivelului de echipare, a culorii sau a altor opționale), clientul va putea ajunge la exemplarul dorit și apoi acesta poate să aleagă tipul de plată și metoda de finanțare dorită. Ulterior, cel care cumpără o mașină poate decide dacă vrea să se ducă la dealer pentru a prelua mașina personal sau dacă-și dorește ca dealerul de la care cumpără automobilul să i-l livreze în fața casei.

Constructorul nu a oferit, însă, mai multe detalii legate de întreaga operațiune, dar legătura dintre Hyundai și Amazon este mai adâncă decât partea de vânzare. Asistentul Alexa va fi disponibil pe mașinile Hyundai din 2025 și va putea fi controlat prin comandă vocală pentru a seta sistemul audio sau cel de încălzire. De asemenea, cei care au Amazon smart home la domiciliu, vor putea să schimbe anumite setări din mașină.

În anunțul oficial se menționează și că „din 2024, dealerii vor putea să aibe o prezență pe Amazon”, ceea ce sugerează că Amazon va permite accesul în viitor și dealerilor care vând mașini ale altor mărci. Urmând exemplul Hyundai, este de așteptat ca acest lucru să se întâmple abia după ce Amazon se va înțelege direct cu constructorii în cauză. Acest model de cumpărare se menține pe eșafodajul clasic care include în ecosistem dealerul - în timp ce mulți constructori se despart complet de dealeri și merg pe varianta vânzărilor directe.

Sursa foto: x.com / Hyundai

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri