Franta a acordat luni primele doua contributii financiare din fondurilor europene, create in 2006 de catre Uniune pentru a ajuta companiile confruntate cu provocarile globalizariii, grupurilor Renault si Peugeot-Citroen, relateaza NewsIn.

In mod concret, cele doua dosare privind ajutoarele acordate sub-contractorilor constructorilor de automobile Renault si Peugeot-Citroen au fost aprobate miercuri de catre Comisia Europeana.

Aceasta decizie va mai trebui validata de catre Parlamentul european si cele 27 de state membre.

Conform purtatorului de cuvant european privind Afacerile sociale, Katharina von Schnurbein, "fondurile vor fi deblocate dupa primirea acestor autorizatii, in urmatoarele trei sau patru luni".

Sumele cerute de Franta din parte Fondului de ajustare la globalizare au fost de 2,6 milioane euro pentru Renault, fiind destinata unui numar de 628 lucratori. in cazul Peugeot-Citroen, suma se va ridica la 1,3 milioane euro, fiind destinata unui numar de 267 salariati.

"Cele doua cereri au drept scop ajutarea angajatilor care au fost afectati din cauza falimentelor companiilor pentru care lucrau, in contextul globalizarii relatiilor comerciale si a transformarii sectorului industriei fabricarii de masini", reaminteste Comisia Europeana intr-un comunicat.

Aceste sume de bani vor fi folosite pentru a ajuta salariatii care au fost nevoiti sa se reprofileze pentru a se reincadra pe piata muncii.

Creat la sfarsitul anului 2006, avand drept fundament ideea lansata in 2005 de presedintele Comisiei, Jose Durao Barroso, acest fond are drept scop ajutorarea persoanelor care si-au pierdut locul de munca din cauza efectelor globalizarii.

Comisia Europeana este cea care determina daca o astfel de contributie se justifica. Conform Katharinei von Schnurbein, momentan si alte dosare sunt analizate: unul legat de sectorul telecomunicatiilor din Finlanda si un altul legat de industria textila din Malta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Renault vrea sa produca in Europa baterii pentru masini electrice