Aston Martin este, din nou, în căutare de CEO. La nici doi ani de când președintele Lawrence Stroll l-a înlocuit pe Tobias Moers cu Amedeo Felisa, constructorul britanic de mașini sport este fără șef. Acum, miliardarul canadian care conduce soarta mărcii preferate a lui James Bond prospectează piața pentru cel care va fi al patrulea CEO al Aston Martin în tot atâția ani, scrie Automotive News.

Problemele Aston Martin nu se rezumă la producție, cel puțin aceasta pare a fi opinia lui Stroll care sondează interesul foștilor executivi din domeniul auto de a prelua frâiele mărcii fondate în urmă cu mai bine de un secol. Amedeo Felisa, fost CEO al Ferrari între 2008 și 2016, l-a înlocuit pe Moers care, în schimb, a condus divizia Mercedes-AMG înainte de a se alătura Aston Martin.

Conform unor surse apropiate de companie, nu există încă un înlocuitor cert pentru Felisa, actualmente în vârstă de 77 de ani. Primul CEO din era Stroll a fost Andy Palmer, britanicul părăsind rolul la doar câteva luni după ce Stroll a devenit președinte, în 2020. Canadianul a salvat, alături de grupul său de investitori, compania, dar acum se chinuie să crească producția GT-ului sportiv DB12, dar și a SUV-ului DBX care ar fi trebuit să devină vedeta de vânzări a Aston Martin.

Printre companiile care investesc în Aston Martin se numără Zhejiang Geely Holding Group din China, dar și Lucid Group din Statele Unite, producătorul maișinilor electrice Lucid Air. De asemenea, Stroll a atras și bani din Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite. Toți acești bani au început să vină din 2022, dar Aston Martin a anunțat că nu-și va onora prognoza pentru 2023 ca urmare a unor probleme pe lanțul de aprovizionare care au dus la o cadență redusă de asamblare pentru DB12.

Sursa foto: Aston Martin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri