Frumusețea unui obiect, fie el mașină, vază, savonieră, brichetă sau candelabru este un detaliu pur subiectiv ce ține, prin natura sa, de busola fiecărei persoane care face exercițiul unei judecăți de valoare. Această listă nu încearcă, deci, să emită pretenții de adevăr absolut, fiind mai degrabă o selecție de mașini care au impresionat, de-a lungul epocilor, cu aspectul lor, operă a unor designeri sau case de design faimoase. De la Zagato și până la Bertone, Giugiaro și Pininfarina, toți marii stiliști ai secolului 20 și 21 se regăsesc în următoarele slide-uri în care am încercat să strângem laolaltă mașini care-ți taie, măcar pentru o clipă, răsuflarea.

Regula a fost să alegem mașini care nu sunt unicate sau prototipuri menite să șocheze pe scena unui salon auto, ci modele de serie - fie ea și o serie mică. Majoritatea modelelor selectate sunt, evident, sportive cu două uși, căci formele aferente unui coupe sau ale unui roadster sunt, cel mai adesea, și cele mai plăcute ochiului, iar decadele care ne-au pus dificultăți deosebite au fost, într-o ordine aleatorie, anii '30 - cu ale sale bijuterii Art Deco - și apoi anii '60-'70 cu trecerea de la senzualitatea volumelor curbate ale italienilor la creațiile angulare care, surpriză sau nu, au pornit tot din Italia.

Sursa foto: Concours of Elegance

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri