Continental va trimite acasă în perioada următoare aproape 4% din toți angajații săi de la nivel global, conform Bloomberg. Decizia afectează divizia Automotive care se chinuie să rămână competitivă în contextul schimbărilor din industrie. Continental se numără printre marii producători de componente auto din țara noastră, dar nu este clar dacă reducerile de personal vor afecta și personalul de aici.

Producătorul german de anvelope și componente auto Continental a anunțat că va reduce cu 7.150 de posturi forța de muncă din divizia Automotive, dintre acestea 1.750 de joburi vor fi eliminate din departamentul R&D, iar cam 5.400 de persoane care lucrează în prezent în posturi administrative vor părăsi compania. La finele anului trecut, au apărut zvonuri că cei de la Continental iau în calcul și găsirea unui partener pentru a prelua o parte din afacere.

Continental a subliniat că aproximativ 40% din tăieri se vor face doar în Germania, anunțul oficial din decembrie vorbind despre reduceri de cheltuieli necesare de 400 de milioane de euro, președintele Wolfgang Reitzle spunând atunci că cei de la conducerea Continental sunt „gata de orice” pentru a revigora divizia auto. Compania va lua sub lupă activitatea din mai multe puncte de producție pentru a vedea cum se poate realiza creșterea producitivității.

De asemenea, compania a anunțat că va reduce bugetul de R&D de la 12% din vânzări la doar 9% până în 2028. Însă nu doar Continental are probleme: pe fondul unei scăderi temporare a cererii pentru EV-uri și companii precum Bosch sau ZF trec printr-o perioadă complicată, piața auto din germania fiind pe scădere, cel puțin pe segmentul vehiculelor electrice.

Sursa foto: Continental

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri