Romcar, reprezentantul Ford in Romania, lanseaza miercuri a patra generatie a automobilului Mondeo, pentru care tinta de vanzari este de 1.000 de unitati anul acesta si 2.500 anul viitor, au spus, citati de NewsIn, reprezentantii Romcar.
Masina are multe in comun cu conceptul Iosis prezentat in 2005 la salonul de la Frankfurt, iar varianta de serie a fost expusa in martie 2006 la salonul de la Geneva.

"Ford Mondeo se afla la cea de-a patra a generatie, prezentandu-se drept cel mai avansat produs, din punct de vedere tehnologic, lansat vreodata de Ford Europa, rezultat al unui program de investitii de aproximativ 715 millioane euro", mentioneaza comunicatul Romcar.

Noul Mondeo este prezent in trei variante diferite de caroserie: sedan (patru usi), hatchback (cinci usi) si break. Pentru fiecare tip de caroserie, automobilul este disponibil in patru nivele de echipare distincte: Ambiente, cu un nivel inalt de echipare standard, pentru nevoile de afaceri sau ale familiei, Trend si ca varf de gama, modelele Ghia si Titanium.

Mondeo este disponibil la cei 22 de distribuitori autorizati Ford in opt variante de motorizare: patru pe benzina, cu puteri intre 110 si 220 de cai si patru pe motorina, cu puteri intre 100 si 140 de cai.

Noul Mondeo va concura cu modele precum Toyota Avensis, Peugeot 407 sau Opel Vectra. Anul acesta, in primele cinci luni s-au vandut 287 de unitati Mondeo pe piata romaneasca, in scadere cu 18% fata de perioada similara din 2006.

In total, de la intrarea modelului in productie in 1993 au fost construite peste patru milioane Ford Mondeo, dintre care mai mult de 1.5 milioane au fost vandute in Marea Britanie.

Vanzarile Romcar, reprezentantul marcii Ford in Romania, au crescut cu 61% in primele cinci luni fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 7.270 de automobile, dintre care aproape 5.200 de autoturisme.

Romcar estimeaza ca in acest an va vinde 17.000 de automobile in valoare totala de 220 milioane euro, dupa ce la sfarsitul anului trecut tinta de vanzari fusese stabilita la 15.000 de unitati. Daca importatorul isi va indeplini obiectivele, vanzarile din 2007 ar urma sa fie cu 30% mai mari decat in 2006, cand romanii au cumparat 12.844 de automobile noi Ford, in valoare de aproximativ 160 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri