Ford a deschis lista de comenzi pentru noul Explorer 100% electric și în România. Modelul are un preț de pornire de de 39.500 euro prin programul Rabla Plus, iar aici vorbim chiar de versiunea cu autonomia maximă de 602 kilometri. În mod ciudat, o versiune superioară de echipare, dar cu același tren de rulare, are o autonomie oficială mai redusă.

Noul Explorer complet electric este primul vehicul electric Ford dezvoltat și construit în Europa. Gama Explorer este deschisă de un sistem de propulsie cu tracțiune spate, cu un singur motor (RWD) sau cu tracțiune integrală cu două motoare (AWD). Ambele utilizează o baterie litiu-ion, de tip nichel-mangan-cobalt (NMC). Versiunea cu un singur motor (RWD), cu baterie NMC cu autonomie standard va fi disponibilă din ultimul trimestru al acestui ani, se arată într-un comunicat.

Pentru modelul AWD, încărcarea de la 10-80% durează aproximativ 26 de minute dacă se folosește o stație de încărcare DC de 185 kW. Șoferii lui Explorer din Europa vor putea, de asemenea, să acceseze și să plătească cu ușurință încărcarea la peste 600.000 de puncte de încărcare din rețeaua „BlueOval” folosind aplicația FordPass sau tehnologia Plug&Charge. Acestea includ stații de încărcare de mare putere de la IONITY, un consorțiu al cărui unul dintre membrii fondatori este Ford și de la Allego – cu care Ford a anunțat, de asemenea, un parteneriat pentru a instala puncte de încărcare de mare putere la dealerii Ford.

Care sunt echipările standard pe Ford Explorer Electric

Cu 340 cai putere, Ford Explorer poate accelera mai repede decât un Ford Focus ST Performance, ceea ce înseamnă că modelul AWD poate atinge 100 km/h cu start de pe loc în 5,3 secunde. Explorer AWD poate tracta, de asemenea, până la 1.200 kilograme. Suplimentar față de cei aproximativ 470 de litri ai spațiilor de stocare, care includ cei 17 litri oferiți de MegaConsole și My Private Locker (un spațiu securizat din cabină), fiecare Explorer dispune de sistemul multimedia SYNC Move 2, cu un ecran tactil central de 14,6 inchi, care poate fi glisat pentru schimba unghiul de înclinare cu peste 30 de grade.

Versiunea Explorer Premium adaugă un sistem audio B&O cu 10 difuzoare și iluminare ambientală interioară, jante de 20 de inchi, tapițerie integrală Sensico, precum și trecerea de la farurile cu LED la cele Dynamic Matrix LED. Pentru a face procesul de achiziție cât mai ușor posibil, echipamentele opționale au fost limitate la un acoperiș panoramic cu o suprafață vitrată mai mare de un metru pătrat și un pachet de asistență pentru șofer.

Acesta include hayonul cu deschidere electrică fără atingere, pentru accesarea a până la 450 de litri de spațiu pentru bagaje, un afișaj Head-up, camera video la 360 de grade și noua tehnologie Assisted Lane Change. Aceste echipamente sunt oferite suplimentar față de peste 15 tehnologii de asistență a șoferului, care includ, printre altele Intelligent Adaptive Cruise Control cu Stop and Go, precum și Clear Exit Warning, care este conceput pentru a ajuta la prevenirea accidentelor cu bicicliști.

Care sunt prețurile în România pentru Explorer Electric

În România, noul Ford Explorer complet electric va avea un preț de pornire de 39.500 euro prin programul Rabla Plus pentru versiunea Select RWD Extended Range. Nivelul de echipare superior, Premium, are un preț de pornire de 41.900 euro pentruversiunea RWD Extended Range cu o autonomie de 572 kilometri și 286 cai putere (față de 602 kilometri autonomie la versiunea Select).

Diferența de autonomie se menține și dacă alegi tracțiunea integrală. În versiunea Select, ai 566 kilometri cu un „plin” al bateriei, față de 532 kilometri în versiunea Premium. Din nou, vorbim de același tren de rulare cu 340 cai putere. Versiunea AWD Extended Range cu pachetul Premium costă 46.600 euro, iar plafonul panoramic adaugă 950 euro la preț.

Sursa foto: Ford

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri