Compania chineză Chery Auto va fabrica maşini în Spania, prima sa unitate de producţie din Europa, după ce a semnat un acord privind înfiinţarea unei societăţi mixte cu producătorul spaniol EV Motors, a anunţat firma spaniolă, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Chery Auto va demara producţia în cursul acestui an la fabrica pe care grupul nipon Nissan a închis-o în 2021, autorităţile sperând ca o parte din cei 1.600 de angajaţi să revină la muncă.

În cadrul societăţii mixte EV Motors va începe producerea propriilor sale vehicule în trimestrul patru din 2024, după ce Chery a demarat producţia modelului său Omoda, a informat compania spaniolă.

Tranzacţia va fi oficializată vinerea viitoare la Barcelona.

Şi autorităţile de la Roma au încercat să atragă Chery Auto să producă vehicule în Italia.

Chery vinde maşini cu combustie internă, hibride şi vehicule complet electrice. Mărcile sale Omoda şi Jaecoo au fost lansate pe toate pieţele importante din Europa. Până la finalul lui 2025, Chery vrea să lanseze trei modele de SUV-uri pentru fiecare brand, cu diferite tipuri de alimentare. Vânzările EV sunt mai ridicate în nordul Europei decât în sud.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri