Chrysler a anuntat ca Administratia Nationala a Sigurantei Traficului pe Autostrada, din SUA, a primit aproximativ 180 de plangeri, legate de motoarele blocate ale automobilelor Wrangler si Nitro. Un singur accident a fost raportat in legatura cu respectiva defectiune, fara consecinte grave.

Problema identificata de Chrysler are potentialul de a face motorul sa se impotmoleasca, oficialii companiei sustinand insa ca motorul va reporni de la sine, in cazul in care automobilul se afla in miscare.

In timpul procesului de vanzare catre DaimlerChrysler AG, Chrysler a declarat ca va incepe sa-si instiinteze clientii despre retragerea automobilelor de pe piata, in cursul acestei saptamani. De asemenea, Chrysler sustine ca toate costurile implicate de repararea defectiunilor vor fi suportate de companie.

Citeste si:

Noul Jeep Wrangler a reprezentat un mare succes in vanzari pentru Chrysler, companie care a fost cumparata de fondul de investitii Cerberus Capital Management, in urma unei tranzactii de 7,4 miliarde de dolari, ce urmeaza a se finaliza pana la sfarsitul lunii.

Vanzarile modelului Jeep Wrangler au inregistrat o crestere de 19% in luna iulie.

In primul trimestru al acestui an, Chrysler a vandut un total de 593.291 de vehicule in SUA, in scadere cu 3,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rivalii Chrysler pe piata interna, General Motors si Ford au redus, de asemenea, vanzarile engros. In ultimii sase ani, Grupul Chrysler si-a marit productivitatea cu 25%, ajungand la o medie de 32,90 de ore pentru fabricarea unui automobil.