Rolls-Royce nu se culcă pe laurii succesului înregistrat de SUV-ul Cullinan, cel mai popular model al mărcii în ultimii doi ani. Constructorul de lux deținut de Grupul BMW a prezentat un facelift pentru modelul denumit după cel mai mare diamant din lume, iar cea mai mare schimbare s-a realizat la partea frontală. În schimb, versiunile speciale rămân disponibile, inclusiv Cullinan Black Badge care oferă 600 de cai putere, conform Motor1.

Anul 2023 a fost unul istoric în istoria de peste un secol a Rolls-Royce, producătorul care a furnizat, cândva, și mașina utilizată de Regele României. Puțin peste 6.000 de mașini Rolls-Royce și-au găsit clienți anul trecut, iar Cullinan a fost, pentru al doilea an la rând, cel mai căutat model din gamă. Nu știm cifrele exacte de vânzări, dar în 2022 s-ar fi vândut aproape 600 de bucăți, deci n-ar fi exclus ca aproximativ 1 din șase Rolls-Royce-uri vândute în 2023 să fi fost Cullinan.

Acum, SUV-ul luxuriant primește un facelift pe care-l așteptam de câteva luni bune. Partea frontală este centrul de interes, stiliștii mărcii concentrându-se pe o redesenare parțială a farurilor și a barei. Dacă ar fi să descriem noul aspect, prima idee care-mi vine în minte este a unei figuri proaspăt machiate care a ieșit în ploaie, linia de LED-uri continuând spre limita barei ca o mascara ce se prelinge de la colțul ochilor.

De asemenea, gurile de aer ce flanchează admisia centrală sunt acum mai mari, cu o formă rotunjită. Bara, în sine, este puțin reprofilată pentru a îngloba noua organizare a gurilor de aer, dar „obrajii” angulari de sub faruri au rămas, la fel ca și grila „panteonică” ce arată la fel. Pe modelul original, DRL-urile erau limitate la globurile optice aproape rectangulare, iar niște guri de aer flancau grila, în partea de jos. Acestea din urmă au dispărut complet.

O culoare denumită după trufe (Emperador Truffle) și jante de 23 opționale completează lista principalelor modificări exterioare. Rolls-Royce a executat niște modificări de finețe și la nivelul barei spate, iar facelift-ul (MY 2025) are un alt desen al semnăturii luminoase a stopurilor, acestea fiind și ceva mai late. Jantele mari sunt disponibile și pe versiunea Black Badge, dar cu un alt design cu 10 spițe.

Interiorul acestei versiuni include 23 de componente din fibră de carbon acoperite cu șase straturi de lac și finisată manual - un proces ce durează 21 de zile. De asemenea, Rolls-Royce se laudă că pielea din interiorul lui Cullinan Black Badge are, atenție, 2,2 milioane de cusături și, aparent, s-au folosit 17 kilometri de fir special.

Pe partea tehnică, Rolls-Royce nu a schimbat motorul, deși se laudă că va deveni un brand 100% electric peste doar șase ani. Pentru moment, însă, SUV-ul ce cântărește 2,75 tone (în versiunea Black Badge) este motivat de un V12 twin-turbo de 6,75 litri care dezvoltă până la 600 cai putere. Lista de prețuri nu se cunoaște la acest moment, dar vechiul model începea de pe la 470.000 euro. Asta dacă nu-ți dorești opționalele care pot împinge prețul cu ușurință peste 550.000 euro, printre ele numărându-se și scaunele individuale din spate care permit ca în Cullinan să călătorească șapte persoane.

Sursa foto: Rolls-Royce

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri