Autoritatea de Investitii din Abu Dhabi (ADIA), cel mai mare fond national de investitii din lume, care a investit si in Citigroup, este interesata de cumpararea unei participatii mari in cadrul Daimler, a anuntat revista germana Focus.
Revista citeaza surse apropiate companiei, potrivit carora directorul executiv al Daimler, Dieter Zetsche, ar fi de acord cu acest plan, in contextul in care producatorul german de autoturisme este vulnerabil la atacuri din partea investitorilor privati, din cauza pretului scazut al actiunilor si din lipsa unor actionari majori, arata NewsIn.

Focus a mai spus ca managerii Daimler se afla in discutii cu ADIA. Revista a adaugat ca singurul actionar important al Daimler, Kuweitul, ce detine o participatie de 7,6%, planuieste sa-si majoreze participatia in cadrul companiei. Daimler a precizat ca nu cauta un alt actionar majoritar.

"Nu facem comentarii legate de actualii si potentialii investitori, cand participatiile acestora sunt mai mici decat pragul semnificativ", a declarat pentru Focus un purtator de cuvant al grupului Daimler.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri