Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii în ultimii șase ani și care, potrivit companiei, va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN.

NN este administratorul care gestionează fondul de pensii private obligatorii (Pilon II) cu cei mai mulți cotizanți din România, ajungând la un număr de peste 2 milioane de români.

Gerke Witteveen are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul financiar. În ultimii șapte ani a deținut rolul de CFO al NN Asigurări de Viață și este membru al consiliului de administrație NN Asigurări din 2020. Totodată, a deținut rolul de vicepreședinte al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) din 2017 până în prezent și este membru de board al Camerei de Comerț Româno-Olandeze (NRCC).

De când s-a alăturat NN, Gerke Witteveen a consolidat aria financiară a companiei și a contribuit la transformarea digitală a NN, ca parte a strategiei de a deveni asigurătorul digital al viitorului. S-a implicat de-a lungul timpului în proiecte diverse, cel mai notabil fiind implementarea standardului de raportare financiară IFRS17.

„Mai departe, în rolul de CEO al NN Pensii, voi continua dezvoltarea excelenței operaționale a companiei și consolidarea strategiei de investiții prin care susținem peste 2 milioane de români să economisească pentru pensie prin Pilonul II. În următorii ani, atenția se va concentra asupra politicilor sustenabile de investiții aliniate standardelor ESG - Environmental, Social, Governance. O prioritate importantă va fi și accelerarea digitalizării pentru a oferi participanților o experiență simplă și rapidă în interacțiunea cu pensia lor privată obligatorie”, a spus Gerke Witteveen.

Sursa foto: NN Pensii

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri