Circa 15.000 de seturi de placute de frana Dacia contrafacute si 28.500 de ambalaje purtand inscriptia Dacia, dar si 19.500 ambalaje marcate Renault au fost retinute la Constanta.

Automobile Dacia SA a fost sesizata de catre autoritatile vamale cu privire la captura.

„Dupa analizarea si testarea de catre specialistii Dacia a placutelor de frana descoperite si a ambalajelor, s-a ajuns la concluzia ca acestea sunt contrafacute si incalca un drept de proprietate industriala, prin utilizarea ilegala a marcii Dacia, al carui titular exclusiv este SC Automobile Dacia SA”, se arata intr-un comunicat al constructorului roman de automobile.

Piesele nu respecta caracteristicile tehnice, de calitate a materialului si de dimensionare, si nici marcajele specifice pieselor de origine Dacia.

Citeste si:

Atat piesele, cat si ambalajele urmeaza sa fie distruse dupa incheierea procedurii juridice demarate.

"Pana in prezent, Grupul Renault a efectuat o serie de teste de uzura pe alte placute de frana contrafacute. Testele au relevat faptul ca distanta si timpul de franare a vehiculelor echipate cu piesele contrafacute sunt practic duble fata de vehiculele echipate cu piese de origine", se mai arata in comunicatul Dacia.

Operatiunea de distrugere se va desfasura sub supravegherea unei comisii formate din reprezentanti ai Autoritatii Nationale a Vamilor in calitate de detinatori, ai D.G.F.P. Constanta, ai A.N.P.C., ai I.P.J. Constanta si ai Automobile Dacia SA.