Muncitorii, marea majoritate femei, au primit, marti, preavizul desfacerii contractului de munca, urmand ca la finalul celor 20 de zile de preaviz sa primeasca pe card noua salarii compensatorii. Asta inseamna ca fiecare angajat care a ramas fara serviciu va primit in jur de 100 de milioane de lei vechi.

Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), Ion Iordache, a declarat ca acest lucru este ilegal si va face tot ce ii sta in putinta pentru a ajuta disponibilizatii.

"SAD a pregatit deja documentele pentru a intenta actiune in instanta. Ce s-a intamplat acolo este abuziv, motivul invocat fiind acela al reducerii activitatii. Vom face tot ce e necesar sa-i reincadram si sper sa caistigam procesul", a declarat Ion Iordache.

Sindicatul a precizat ca, momentan, la Uzina Dacia nu se pune problema sa fie disponibilizari. Uzina Dacia a intrerupt prima data activitatea de productie in zilele de 30 si 31 octombrie, ca urmare a necesitatii de adaptare a programului de fabricatie la cererea comerciala. Activitatea Uzinei de automobile va fi oprita si in zilele de 13 si 14 noiembrie 2008, dar si in zilele de 20 si 21 noiembrie 2008.