Castigurile operationale din 2008 ale companiei atinsesera 4,03 miliarde coroane suedeze. Analistii chestionati de Reuters estimasera un castiguri operationale de 536 milioane coroane suedeze.

Incetinirea globala a cresterii economice si condiite mai aspre de creditare au afectat puternic cererea pentru vehicule comerciale in ultimul an, obligandu-i pe producatorii de camioane sa reduca costurile si capacitatea de productie atinsa in anii de crestere puternica a vanzarilor.

Scania a mai anuntat o scadere cu o rata anuala de 55% a comenzilor pentru camioane, totusi un declin mai mic decat cel din primele trei luni ale anului.

"In timpul celui de-al treilea trimestru, Scania estimeaza ca cererea de pe piata de profil va ramane la fel de slaba", arata compania.

Volvo, cel de-al doilea producator mondial de camioane si principalul concurent al Scania, a anuntat marti pierderi operationale de 6,9 miliarde coroane suedeze (886 milioane dolari) in al doilea trimestru, peste asteptarile analistilor.