Constructorul auto francez Renault va prezenta la salonul auto de la Frankfurt patru modele de masini electrice, obiectivul declarat al sefului grupului, Carlos Ghosn, fiind ca Renault sa devina cel mai important jucator de pe aceasta piata, relateaza cotidianul francez La Tribune.
"Vrem sa devenim in urmatorii ani liderul mondial in ce priveste masinile cu emisii zero, reprezentand masini 100% electrice", a precizat Ghosn.

De altfel, si Peugeot, unul dintre concurentii Renault, va prezenta la Frankfurt un model electric, realizat in colaborare cu Mitsubishi Motors, care ar urma sa fie scos pe piata din 2010. Mercedes va prezenta la salonul auto german trei prototipuri, anunta NewsIn.

Statul francez vrea sa incurajeze piata masinilor electrice prin cumpararea a 40.000 de astfel de autovehicule, a declarat, la randul sau, ministrul ecologiei, Jean-Louis Borloo.

intr-un interviu acordat cotidianului La Tribune, directorul general delegat al Renault, Patrik Pelata, anunta ca Renault nu a iesit inca din criza, chiar daca situatia actuala a grupului este satisfacatoare din punct de vedere al lichiditatilor.

"Avem o situatie buna pe partea de lichiditati, dar pentru a avea din nou un cash-flow pozitiv in 2010 va trebui sa obtinem profit", a spus Pelata, care a adaugat ca Renault si-a redus drastic stocurile si creantele.

"Totusi, din punct de vedere al exploatarii, Renault nu a iesit inca din criza", a precizat Pelata, inainte de deschiderea in cursul acestei saptamani a salonului auto de la Frankfurt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri