Opel "dispune de lichiditati numai pana la mijlocul lunii ianuarie 2010, ceea ce inseamna ca decizia trebuie sa fie luata cat mai repede posibil", a declarat Fred Irwin, citat de NewsIn.

GM si Magna ar trebui, in principiu, sa semneze acordul pentru vanzarea Opel la mijlocul acestei saptamani.

Comisia Europeana a ridicat semne serioase de intrebare in legatura cu respectarea regulilor europene de concurenta in cazul ajutoarelor financiare promise de guvernul german, ce a sustinut acordul pentru preluarea constructorului auto, ce are 25.000 de salariati in Germania.

Autoritatile de la Berlin au asigurat luni ca ajutorul promis nu a fost conditionat de preluarea de catre Magna, astfel ca nu exista niciun motiv pentru care ar putea pune in pericol acordul de vanzare.

"Nu este in interesul societatii fiduciare sa relanseze concursul de oferte", a spus Irwin. Consiliul General Motors "urmeaza sa se reuneasca astazi sau maine", pentru o dezbatere "pragmatica", a adaugat el.

Opel are circa 50.000 de angajati in Germania, Spania, Polonia si Belgia, precum si in Marea Britanie, prin intermediul marcii Vauxhall.