Constructorul olandez de masini de lux Spyker, care a preluat recent grupul auto suedez Saab, a anuntat ca sustine planul de afaceri ale companiei si a estimat ca va obtine profit de la acesta pana in 2012, transmite AFP.

"Planul de afaceri al Saab include finantari de pana la un miliard de dolari, inainte de revenirea pe profit, pana in 2012", precizeaza Spyker, intr-un comunicat. "Spyker sustine integral planul de afaceri care va fi aplicat de managementul Saab", se mai arata in document, potrivit NewsIn.

In 26 ianuarie, constructorul auto de masini de sport de lux a ajuns la un acord cu General Motors pentru preluarea filialei suedeze Saab a grupului american pentru 400 milioane dolari (74 milioane dolari in numerar si 326 milioane dolari in actiuni).

Saab va continua sa produca gamele 9-3, 9-5 si 9-4X4 pentru pietele europene si americane, iar, in plus, constructorul suedez va lua in calcul posibilitatea de a adauga o noua gama de masini mai mici, intitulata 9-1. "Acest model nu este inca inclus in planul de afaceri", a subliniat insa Spyker.

Adunarea generala a actionarilor Spyker este programata pe 12 februarie. Presedintele-director general al Spyker Cars, Victor Muller, a anuntat ca nu are in vedere concedieri printre cei 3.400 de angajati ai Saab, "daca totul se va desfasura cum a fost programat".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si